Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Udstilling: Revolutionens Billeder.

Russiske plakater og fotografier af Rodchenko Udstillingen Revolutionens Billeder markerer hundredeåret for den russiske revolution. Revolutioner omvælter ikke alene samfundet og de politiske systemer.

De ryster også blikket på verden. Den banebrydende russiske avantgardekunstner Aleksandr Rodchenko var en af de kunstnere, der i kølvandet på den russiske revolution så og gengav verden på en helt ny måde gennem sine fotografier, foto-collager og plakater. Med sine ekstreme forkortninger, diagonale blikretninger og overraskende vinkler revolutionerede han fotografiet og skabte en ny opfattelse af fotografiets æstetik og funktion i samfundet.

Gennem den senere jurist og politiker Hermod Lannung, kan vi få et dansk blik på revolutionen og dens billeder. Lannung opholdt sig i Rusland under revolutionen, hvorfra han skrev førstehåndsberetninger til danske dagblade og indsamlede revolutionsplakater. Han opbyggede desuden en samling af russisk maleri, som han efterfølgende donerede til Sorø Kunstmuseum.

Det er med Hermod Lannung som den russiske forbindelse, at museet viser udstillingen Revolutionens billeder, der dels viser en lang række af Aleksandr Rodchenkos epokegørende fotografier og dels viser Hermod Lannungs samling af revolutionsplakater.

Både kunstneren og samleren indså at fotografiet og plakaten blev den nye tids demokratiske medier - medier der var billige, reproducerbare og som kunne forene tekstligt og visuelt budskab.

Ons. d. 1. november 2017 til søn. d. 25. februar 2018, Tirsdag-søn kl. 11-16 / torsdag: kl. 11-18. (Entré: 80 kr)
Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, Sorø


 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen