Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Kazuo Ishiguro: Glemslens forbandede nåde.

Jakob Levinsen fortæller om årets litterære Nobelpristager og om at oversætte Kazuo Ishiguros foreløbige hovedværk. Efter foredraget kan du se filmen, der er baseret på romanen "Resten af dagen".

Jakob Levinsen fortæller om årets litterære Nobelpristager og om at oversætte Kazuo Ishiguros foreløbige hovedværk. Det er et af omfang lille forfatterskab, der netop er blevet belønnet med Nobelprisen i litteratur. Kun syv romaner, en novellesamling og et filmmanuskript har den nu 63-årige japansk-britiske forfatter Kazuo Ishiguro foreløbig udgivet. Til gengæld spænder de over adskillige genrer, lande og perioder og fortæller om både fjerne kunstnere, den tilknappede butler i bestselleren og succesfilmen Resten af dagen, detektiver på afveje, ungdom uden fremtid og en på alle måder omtåget britisk middelalder med uhyrer, riddere og drager. De sidste møder man i den fantasy-lignende Den begravede kæmpe fra 2015, der er oversat til dansk af Jakob Levinsen, som her vil fortælle om Ishiguros på samme tid underfundige og uomgængelige litterære univers. For selv om kulisserne skifter, handler det hos Kazuo Ishiguro så godt som altid om valget mellem at glemme og at huske, det være sig i krig, kriminalitet eller kærlighed. Om at det nogle gange kan være både nødvendigt og umuligt at lægge fortiden bag sig, hvor gerne man end vil. Jakob Levinsen (f. 1960) er forfatter, kritiker, foredragsholder og oversætter af over 50 bøger.

Efter foredraget er der mulighed for at se et prisbelønnet drama med Anthony Hopkins og Emma Thompson i hovedrollerne på det store lærred i Øregårdssalen. Filmen er baseret på romanen Resten af dagen. Filmen spiller fra kl. 18.30-21.00.

Køb/bestil billet
Tir. d. 16. januar 2018, kl. 17. (Entré: 35 kr)
Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, Hellerup


 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen