Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Januar - Et Lydår.

Af komponist Gunner Møller Pedersen regnes for komponistens hovedværk. Hør månedens lyd i Statueparken kl. 12 hver dag i 2018. Der er 12 lydspor knyttet til årets måneder. Værkerne afspilles i den måned som de afspejler lydmæssigt. Varighed: ca. 30 min.

Januar

Sne dækker jorden

iskrystaller i store flokke

hvirvler i luften

fylder vinterens mørke

med gnistrende lysGunner Møller Pedersen (født 1943) er en dansk komponist. Han var en af pionererne inden for den elektroniske musik i Danmark og er desuden kendt for sin filmmusik.

Pedersen flyttede til København allerede i 1970, og har siden begyndelsen af 1980'erne været bosat på Lolland. Alligevel har han i mange år haft indflydelse på Aarhus' musikalske historie, da han har komponeret musikken til de fleste af Nils Malmros' film - fra gennembrudsværket Lars Ole, 5C i 1973 til Kærestesorger fra 2009. Han har også samarbejdet med en anden kendt aarhusianer, da han har skrevet musikken til Jørgen Leths klassiske dokumentarfilm om cykelsporten, Stjernen og vandbærerne og En forårsdag i helvede.

Et lydår

Efter uddanelsen flyttede Pedersen til København. Her stod han i 1972 for musikbegivenheden "Musikzag" på Glyptokeket sammen med en anden aarhusiansk komponist, Jens Wilhelm Pedersen (også kendt som Fuzzy). Værket gik ud på at udforske lydrummet, og ved hjælp af 25 højtalere fordelt i flere rum fik de skabt en musikalsk helhedsoplevelse.

Arbejdet i Glyptoteket førte senere til installationen Et Lydår, 12 forskellige musikstykker - et til hver måned - skabt til Glyptotekets vinterhave. Fra 1977 til 1982 arbejdede Pedersen med værket, som senere blev spillet dagligt i haven helt frem til 1999, hvor de blev standset af Glyptotekets nye ledelse. Et Lydår står i dag som Gunner Møller Pedersens hovedværk og som et af de vigtigste værker i historien om dansk elektroakustisk musik.

Man. d. 1. til ons. d. 31. januar 2018, kl. 12-12.30. (Fri entré)
Rudolph Tegners Museum og Statuepark, Museumsvej 19, Villingerød, Dronningmølle

lydværk

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen