Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Serie 1 Høje tider - årets kirkelige højtider.

Kirkeåret går sin gang fra første søndag i advent til sidste søndag i kirkeåret. Det tilskrives ganske vist kristendommen, at vi har en lineær tidsforståelse med fortid, nutid og fremtid: skabelse, åbenbaring og de sidste tider.

Men denne forståelse kommer i kirkeårets gang til udtryk som noget cirkulært, noget der gentager sig år efter år og derved indrammer vort liv. Det siges, at hver søndag er Herrens dag, dvs. en gentaget påskedag, men alligevel har kirkeåret sine særlige højtider, sine høje tider, som jul, påske og pinse, dertil måske efterhånden allehelgen.

Tirsdag den 30. oktober: Alle helgen

Jens Buchwald Andersen, hospitalspræst, cand.theol.

Alle helgens aften, Alle helgens dag, Alle helgens søndag, hvornår er det egentlig Alle helgen? Alle helgens aften er det den 31. oktober, som tillige er reformationsdag. Ifølge almanakken er det den 1. november, der er Alle helgens dag, medens den 2. november er Alle sjæles dag. I vores folkekirkelige kalender er det imidlertid den første søndag i november, der er blevet til Alle helgens dag. Men hvad er det egentlig vi markerer? Forskellige traditioner har i et globalt informationssamfund efterhånden banet sig vej til vore breddegrader. Alle helgens aften er blevet til Halloween og Alle helgens dag er blevet til Alle sjæles dag, hvor vi i kirkerne mindes dem, vi har mistet i det forgangne år og i det hele taget og hvor vi tænder lys på gravene. Hvad siger det, om vores forståelse af døden? Og hvor hører Requiem-traditionen hjemme i alt dette? Der vil blive gjort et hæderligt forsøg på at udrede denne højtids mange tråde og fokus vil være på forståelsen af døden i vores kultur.

Tir. d. 30. oktober 2018, kl. 19-20.45. (Entré: 4 foredrag: 450 kr / Enkeltforedrag: 150 kr)
Dalum Kirkes anneks, Dalumvej 112 B, Dalum, Odense SV


 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen