Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Kløvermarken - fly, flygtninge og fremtid.

Underviser: Tommy P. Christensen. Kløvermarken - fly, flygtninge og fremtid. En dejlig græsmark på Amager, hvorfra Ellehammer forsøgte at flyve over Øresund.

Herfra gik de første trafikfly, mens Amagerbanen rullede forbi på vej til Dragør - først i 1925 åbnede Kastrup Lufthavn. Hæren startede sin flyveskole her og Hærens flyvetropper forblev her indtil under besættelsen. Tyskerne overtog 29. august 1943 og efter befrielsen blev der oprettet en stor flygtningelejr for tyske flygtninge. Med tiden blev forholdene mindre dramatiske på Kløvermarken - og det eneste militær der blev tilbage var et hjemmeværnskompagni
Allerede i flyvningens barndom var der blevet anlagt en tennisbane til officererne og dette blev starten på den omfattende brug af Kløvermarken til idræt. Tennis, golf og ikke mindst fodbold fandt plads på plænerne. Her spiller alle- den lille dreng, teenagerpigen og de grå i toppen. I dag er Kløvermarken rammen om den folkelige idræt.
I kanten af Kløvermarken kom med tiden virksomheder - Spritfabrikkerne (D.D.S.F), R-98, Kloakpumpestationen og Pyrolysen. De fleste er væk i dag, men nye er kommet til. En kontrast hertil er kolonihaveforeningerne som også ligger langs Kløvermarken.
Før der var tænk på Kløvermarken, flyvemaskiner og idræt blev der nede i strandkanten lagt et Krudttårn, som faktisk er bygningsfredet og godt nok ikke let genkendeligt.
Alt dette hører du om når vi går en tur på Kløvermarken med kulturhistorikeren Tommy P. Christensen, der fortæller, fly-, jernbane- og industrihistorie på kanten af Amager.
Hold: 18-1360 Mødested: Kløvermarken , København S.

Klik her for at tilmelde dig
Tor. d. 30. august 2018, kl. 17-19. (Pris: 130 kr)
AOF Brøndby, Brøndby Strand Centrum 60, Brøndby Strand


 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen