Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Årets sidste klima-temacykeltur.

Temaet for turen fredag den 14. September er overordnet "permakultur" eksempliciferet med besøg hos en mand, der har en vision om en bæredygtig, miljø- og klimavenlig økolandsby ved Esrum, hvor jorden dyrkes efter permakulturprincipper.

Permakultur hviler på 1) omsorg for jorden, 2) omsorg for mennesker og 3) en fair fordeling af ressourcer.

Permakulturen er udviklet som svar på de økonomiske, sociale, energi-, klima- og miljø- kriser mennesker har været og stadigvæk befinder sig i. Det er økologi - og så lidt mere..

Permakultur bygger på design. Det gode design skaber et velfungerende system, hvor elle elementer arbejder sammen. Det kan omhandle alle slags samfundsaktiviteter, herunder bl.a. dyrkning, byggeri, kommunikation, forskning og uddannelse.

Et godt design kræver et dybdegående kendskab til de lokale forhold og de elementer der indgår i systemet. Det bygger på viden om naturen, længerevarende observation og praktisk erfaring.

Permakultur er ressourceopbyggende - vi giver mere tilbage til jorden, end vi tager fra den.

Nicolas Alstrup vil fortælle om sin vision og de knaster han møder på vejen. Vi ser på, hvad han har opnået indtil nu i form af skovhave. Kirsten Gamst-Nielsen fortæller lidt om permakulturprincipperne og design af permakulturprojekter.

Nicolas' idéer er i tråd med en generel tendens. Mange vil gerne have et tættere forhold til jorden. Men mange projekter lider skibbrud undervejs - for det tager tid, tid, tid at realisere.

Den helhedsplan, som byrådet i Gribskov har godkendt for det byudvik-lingsområdet, der nu hedder Troldebakkerne, læner sig meget op ad permakulturtanken. Særligt politikerne og borgere, der kunne tænkes at få lyst til at være med til at opbygge det nye boligområde, kan have interesse i at deltage i turen.

Vi cykler fra Græsted Syd station til Tingbakken. Der er tilslutning fra Helsinge station på cykel kl.13.40. Man kan også tage cyklen med toget. Hjemtur direkte eller gennem Gribskov. Turens længde: 10/13 eller 27 km. Turleder: Kirsten Gamst-Nielsen.

Tilmelding senest den 11.9 på mail er nødvendig: cykelje@gmail.com.

Fre. d. 14. september 2018, kl. 14.30. (Gratis)
Græsted Syd station, Holtvej 8a, Græsted

tema-cykeltur om klima og milj

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen