Fredag den 10. juli 2020 til mandag den 22. februar 2021, Tirsdag-søndag: 10-17.

Historisk

Særudstilling: Datakraft_

Værktøj eller legetøj? - Vi fortæller historien om computerens indtog i både fritiden og arbejdstiden. I kan glæde jer til retro-konsoller, hulledamer, MySpace og Vejles første computer (eller i hvert fald noget af den.).Vi fortæller computerens historie i Kulturmuseet Spinderihallernes næste store særudstilling.

Her kan du møde Vejles første computer, og få fortællingen om den iværksætterånd, den bragte med sig. Du får også fortællingen om, hvordan computeren tidligt udviklede sig fra kun at være et arbejdsredskab til i lige så høj grad at blive brugt i fritiden.

Vi er blevet afhængige af at kunne tilgå data - hvor som helst og når som helst: Når vi vågner om morgenen. Når vi er på arbejde. Når vi skal finde en kæreste. Og når vi skal slappe af.

Alle steder anvender vi apparater, som på den ene eller anden måde kan tilgå data for os og ikke mindst om os.

Kulturmuseet Spinderihallernes særudstilling DATAKRAFT sætter i perioden juli 2020 til marts 2021 fokus på den moderne teknologis påvirkning af nutidens mennesker.

Udstillingen består af to dele, hvor den første fortæller om Vejles første computer og firmaet Jydsk Data Center, der om nogen var med til at lægge grundlaget for det IT-iværksætteri, som Vejle i dag kan bryste sig af. JDC Data, som firmaet senere ændrede navn til, uddannede en række IT-medarbejdere, som startede andre virksomheder op, der igen var med til at skabe grobund for yderligere vækst i den vejlensiske IT-branche.

I løbet af 1970'erne og 1980'erne udviklede Vejle sig fra at være et industricentrum til i stedet at blive et begyndende regionalt centrum for IT-branchen, godt hjulpet på vej af kommunen, der investerede kraftigt i bredbånd, erhvervspleje og en lokal EDB-uddannelse.

EDB-uddannelsen blev senere grundlaget for byens e-sportscenter, der er Danmarks største af sin art. Dataens fritidsfunktion er derfor temaet for udstillingens anden del, hvor man kan opleve computerens udvikling fra 60'erne til i dag, reflektere over internettet og de sociale mediers påvirkning af vores hverdag, samt prøve computer- og konsolspil fra 70'erne, 80'erne og 90'erne.

Besøg Kulturmuseet, og bank dine forældre, venner eller børn i dit yndlingsspil på udstillingens Atari 2600, Commodore 64 eller Playstation 1!.


Fri entré