KulturCenter Skive

Skyttevej 12, Skive

Torsdag den 16. marts 2023, kl. 19.Klassisk

Jeppe Aakjær i nye klæder

Korkoncert i KulturCenter Skive, 16. marts 2023 kl. 19.00-21.15. Der er mere i den gamle Mester, end det vi allerede ved synger.

196 lokale korsangere genopliver Jeppe Aakjærs tanker følelser, når de til en festlig korkoncert 16. marts 2023 synger hans gamle, ukendte prosatekster hylder Aakjærs nutidige relevans. Kom vær med - mød så komponist Kristian Bisgaard sangskriver Anette Prehn, der har bragt ukendte sider af Aakjær til live!

Mød 196 korsangere fra Skive-egnen når de bringer ukendte tekster af Jeppe Aakjær til live ved en festlig korkoncert, der hylder den gamle Mester.

På Jeppe Aakjærs gravsten ved Jenle i Salling står der med Aakjærs egne ord, at her hviler "asken af usungne sange". Hvad mente Aakjær mon med de ord? Gemmer der sig mon en slags uopdagede sange i hans livsværk, som vi endnu ikke har taget i vores mund?

Anette Prehn har været på gådejagt efter svaret i Aakjærs ukendte breve, foredrag, artikler erindringer. Nogle ord er mere end 130 år. De er dog hverken på vers eller rim kan derfor ikke synges i sig selv. Med allerstørste nænsomhed respekt for Aakjær har Anette Prehn pustet den gamle Mesters ord til live sammen med komponist Kristian Bisgaard. De har skabt 21 nye sange, som blev udgivet af Gyldendal i bogen "På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange" i 2021. Bogen fik 5 hjerter i Politikens anmeldelse Skive Folkeblads Ole Dall kaldte den både "vellykket", "fortræffelig" en "flot nutidig fortolkning af Aakjærs ånd".

Denne martsaften får du mulighed for at høre fem lokale kor - med i alt 196 korsangere - fortolke Aakjærs ukendte prosa. Lad dig overvælde. Le. Og syng med på fællessangene, som så er en del af programmet. Mærk forbundetheden, som opstår i rummet, når vi udforsker nyder Aakjærs finurlige ord. Komponist, korleder pianist Kristian Bisgaard spiller for til koncerten, mens sangskriver, forfatter sociolog Anette Prehn binder det hele sammen med sin medrivende fortælling overraskende Aakjær-citater.

Vi kan være så stolte af vores kulturelle arv her på Skive-egnen. Lad os sammen fejre, at nye sider af Aakjærs tankeverden er blevet opdaget nu endda kan synges. Tag din nabo, ægtefælle, ven, børn eller børnebørn med til denne mindeværdige aften. Børn unge under 18 år er gratis i følgeskab med voksne. De medvirkende lokale kor er: Skive Musikskoles kor, Limfjordskoret, Sallingkoret, Flyndersøkoret Skiveegnens Herrekor.

Arrangører: Skive Musikskole, Anette Prehn Kristian Bisgaard
Korkoncerten er støttet af Aakjærselskabet

læs mere her

Entré: 30-95 kr

Køb/bestil billet