• Nordic Highlights på SMK


  Spot på dansk og nordisk kunst i 1750-1900. Statens Museum for Kunst (SMK) er i øjeblikket ved at renovere, hvilket betyder, at nogle af udstillingshallerne er lukkede. Men frygt ej, det falder faktisk ud til din fordel.

  For at opveje det for museumsgæsterne har SMK fundet deres bedste nordiske værker frem til en ny udstilling, hvor du kan opleve fantastiske kunstnere som Edvard Munch, Vilhelm Hammershøi og P. S. Krøyer.

  Udstillingen tager dig gennem 150 år med primært danske malerier og dækker guldalderens afbildninger af hverdagslivet, den nye virkelighed under det moderne gennembrud, symbolismen og mange andre perioder.

  I sektionen for nationalromantismen får du et indtryk af København på den tid, og du kan endda se malerier af velkendte steder som Østerbrogade, der til gengæld slet ikke er genkendelig.

  Til slut er en hel sektion dedikeret til kunstneren Vilhelm Hammershøi, der inden for de sidste par år er blevet en vældig populær mand. Hans ofte melankolske malerier med begrænset farveskala kan fortolkes på mange måder, og det er måske derfor, de har fået så meget international interesse på det seneste.

  Udstillingen er en super fin måde at bevæge sig kronologisk gennem historien med kompetente guider i form af udstillingens kuratorer, der nøjsommeligt har udvalgt malerierne fra SMKs omfattende samling


  Lør. d. 8. april til søn. d. 13. august 2017, Tir+tor-søn kl. 11-17 & Ons kl. 11-20.

  Statens Museum for Kunst