• Kurdistan - fire stater, hvilken fremtid?


  Davids Samling præsenterer: Kurdistan - fire stater, hvilken fremtid?. Davids Bazar: Deniz Serinci. Onsdag 15-11-2017 Kl. 19.00. Dørene åbnes kl. 18.30. Mødetid senest kl. 18.55.

  Davids Samling
  Kronprinsessegade 30, 1306 København K

  Kurdistan - fire stater, hvilken fremtid?
  Hvem er kurderne? Hvad er det for en kamp, de kæmper? Vi hører ofte i medierne om Kurdistan, kurderne og deres mangeårige kamp for frihed og demokrati. I Syrien kæmpede kurderne og Islamisk Stat om byen Kobani. I Irak kæmper kurderne for at løsrive sig fra Baghdad. I Iran og Tyrkiet kæmper de ligeledes for mere kulturelt selvstyre. Konflikten har også berørt Danmark, pga. sagen om den kurdiske tv-station ROJ-tv og ti kurdiske mænd, anklaget for at samle penge ind til PKK. I foredraget tager Deniz Serinci os på rejse gennem kurdernes historie i Tyrkiet, Irak, Iran og Syrien, hvor de i årtier enten ikke måtte tale deres sprog, blev forfulgt af Saddam Hussein eller gjort statsløse
  Deniz Serinci er redaktør på JIYAN.DK, Danmarks kurdiske avis og har skrevet flere bøger om Mellemøsten, heriblandt om kurderne. Han har bidraget til bogen "Kampen om Mellemøstens Fremtid", Ræson (2016), skrevet bøgerne "Terrorens kalifat - et indblik i Islamisk Stat (IS)", Frydenlund (2015) samt "Tyrkiets historie 1923-2012", Frydenlund (2013).

  Foto: Rezghar Dashti
  [Foto af Deniz Serinci] Køb/bestil billet


  Ons. d. 15. november 2017, kl. 19.

  Davids Samling