• Koreografisk installation af kaspersophie


  Oplev billedkunst, performance og dans smelte sammen. Designduoen KASPERSOPHIE sætter spot på national identitet, nationalfølelse og national branding i en koreografisk installation.

  Det skal stikke dybt i nationalsamvittigheden, lukke de skeletter ud af skabet, vi skammer os over og lade dem danse på vores helligste og finde ud af, hvor det egentlig gør ondt.

  Sådan fortæller designduoen KASPERSOPHIE om den nye koreografiske installation, National Udstilling, som de har skabt særligt til SMK i samarbejde med koreograf Martin Forsberg.

  National Udstilling opføres af seks dansere i slutningen af januar og udfolder sig i grænselandet mellem performance, installation og dans. Gennem et møde med Danmarks kultur- og kunsthistorie på SMK sætter KASPERSOFIE kritisk fokus på national identitet, nationalfølelse og national branding.

  Værket vil særligt kaste nyt lys over kunstperler fra den danske guldalder og sætter spot på de arkitektoniske kontraster i bygningens historicistiske og modernistiske arkitektur.

  Spilledatoer

  Onsdag 24. januarkl. 15.30-19.30

  Torsdag 25. januarkl. 11.30-15.30

  Lørdag 27. januarkl. 12.00-16.00

  Søndag 28. januarkl. 12.00-16.00

  Værket er co-produceret af HAUT, SMK - Statens Museum for Kunst og Dansehallerne, og er støttet af Statens Kunstfond og Knud Højgårds Fond


  Tor. d. 25. januar 2018, kl. 11.30-15.30.

  Statens Museum for Kunst