• Standing Tall


  Engelske undertekster. I 'Standing Tall' er teenage-knægten Malony ufokuseret og vred på verden, og med en ung enemor i konstant krise har han grund til at være det. (t.o.15).

  Hendes begrænsede omsorg bliver brændt af på Malonys baby-lillebror, og så er det overladt til hårdtprøvede socialarbejdere at holde Malony på vej mod en eller anden fremtid. Hans eget bedste bud: At blive tatovør. Han duer bare ikke til at tegne.

  Emmanuelle Bercots 'Standing Tall' ('La tête haute') blev nomineret til otte César-priser og vandt de to - for mest lovende unge skuespiller og bedste mandlige birolle til henholdsvis Rod Paradot og Benoît Magimel, der begge er jordrystende gode. Malony rummer hele spektret fra voksenvrede til fosterstilling, og han finder især nye følelsesmæssige sider, da han omsider møder kærligheden på et behandlingshjem på bøhlandet.

  Catherine Deneuve har rundet de 74 år, men hun bliver ved med at finde projekter, der både har kant, ungdommelig vildskab og samfundsmæssig relevans. I 'Standing Tall' fik hun velfortjent sin César-nominering nummer 14 for sin rolle som dommeren, der skal vurdere Malonys sag. Hun kan splitte familier ad - eller redde skæbner med dyre rehabiliteringsplaner. Måske. Filmen er født til at skabe debat om velfærdssamfundets ansvar for familier i krise, men nok især om de resursemæssige omkostninger Køb/bestil billet


  Lør. d. 19. maj 2018, kl. 19.15.

  Cinemateket