• Intro til udstillingen: Mod fjerne horisonter. Anton Melbye - 200 år


  Kom med til intro på vores store særudstilling 'Mod fjerne horisonter. Anton Melbye - 200 år'. Museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen vil i denne intro gå i dybden med kunstneren og hans værker.

  I 200-året for den danske guldalderkunstners Anton Melbyes fødsel viser Den Hirschsprungske Samling, i samarbejde med Altonaer Museum i Hamborg, en stor udstilling om kunstneren.

  Anton Melbye var især optaget af havet og havets stemninger, og malede det med stor sans for dramatik i uvejr, ved solnedgang og under fuldmånens skær.

  Det er den første udstilling nogensinde om kunstneren i Danmark. Udstillingen præsenterer ca. 100 af kunstnerens værker. Heraf 60 malerier, 36 tegninger og flere af hans daguerreotypier, som han tog som én af Danmarks tidligste fotografer.

  Melbye var vidt berømt i sin egen levetid, og hans værker var i høj kurs både hos det danske kongehus og hos adelen, ligesom hans værker også var internationalt efterspurgte fra Hamborg over Paris til Istanbul.

  Museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen vil i denne intro gå i dybden med kunstneren og hans værker. En kunstner der aldrig fik den anerkendelse, han fortjente af samtidens danske kunstkritikere, til gengæld nød han stor anerkendelse blandt kunstnere som Thorvaldsen, Camilla Pissarro og Camille Corot, og var ven med H.C. Andersen.

  Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere


  Tor. d. 19. april 2018, kl. 15.

  Den Hirschsprungske Samling