• Hvem skal drive kampen for kloden?


  Vi står over for en lang række alvorlige problemer; i forhold til klima, øget økonomisk ulighed og spredning af misinformation på nettet, der risikerer at sætte verden i brand. Men hvordan går vi til problematikken, og hvem skal drive kampen for kloden? Arrangeret af Statens Naturhistoriske Museum.

  JORDEN KALDER - Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

  UDSOLGT

  Vi står over for en lang række alvorlige problemer; det gælder i forhold til klima, øget økonomisk ulighed og spredning af misinformation på nettet, der risikerer at sætte verden i brand. Ændrer vi ikke vores levevis markant i de kommende år, kommer vi til at overdrage en klode til vores børn og børnebørn, der er i langt værre forfatning end den, vi selv overtog fra vores forfædre. For at adressere de globale problemer, tilsluttede FN's 193 medlemslande sig i 2015 resolutionen Transforming our World: The 2030 Agenda for Sustainable Development.

  Men hvordan går vi til problematikken, og hvem skal drive kampen for kloden? Hvordan sikrer vi, at interessenterne tænker langsigtet og kollektivt, lægger pres på sig selv og hinanden for at indfri verdensmålene og i sidste ende løser verdens problemer? Hvordan får vi erhvervslivet, politikere, forsknings- og civilsamfund til at løfte i flok? Det handler aftenens debat om.

  AFTENENS PANEL:
  Christian Peter Ibsen, Direktør CONCITO

  • Der er ingen planet B


  Theresa Scavenius, Lektor, Institut for Planlægning, Aalborg Universitet

  • Fra global opvarmning til grøn omstilling


  Vincent F. Hendricks, Professor og leder på Center for Information og Boblestudier (CIBS), KU

  • Kæmp for kloden


  Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

  JORDEN KALDER er en serie af tre debatarrangementer, hvor eksperter i samtale med hinanden og publikum diskuterer, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid og give planeten sikkert videre til næste generation.
  Arrangementerne afholdes på følgende datoer i efteråret 2018:
  18. september, 25. oktober og 15. november.

  Læs mere om arrangementet og se programmet for de andre JORDEN KALDER debataftener på vores hjemmeside...

  Køb din billet på Billetto.dk...


  Tir. d. 18. september 2018, kl. 19-20.30.

  Geologisk Museum