• Særomvisning: De hjemvendte skulpturer


  Der har ikke været mange gipsafstøbninger på SMK de sidste 50 år men nu har kunstneren Danh Vo fyldt Skulpturgaden med de dramatiske hvide skulpturer i anledning af efterårets store udstilling: Danh Vo Take My Breath Away.

  Gipsafstøbningerne har ikke altid været populære. Men museet var nødt til at tage imod dem, for bag erhvervelsen stod tidens største kunstmæcen, brygger Carl Jacobsen.

  Her var tanken, at man ville skabe et "Folkeuniversitet" for klassisk dannelse og vestlig civilisationsforståelse, og at det danske publikum skulle skoles.

  Få hele fortællingen og et sjældent indblik i kunsthistorien, når museumsinspektør Henrik Holm viser rundt blandt skulpturerne.

  Efter særomvisningen byder SMK på et glas vin i caféen. Husk fremvisning af billet.

  OM UDSTILLINGEN
  Det handler om migration, kulturhistorie og identitet i SMK's store særudstilling Danh Vo - Take My Breath Away.

  Dansk-vietnamesiske Danh Vo er en af landets mest internationalt anerkendte nulevende kunstnere og udstillingen kommer direkte fra Guggenheim i New York.

  PRAKTISK INFORMATION
  Priser (inkl. entré og et glas vin)
  Årskortholdere: 50 kr.
  Voksne: 160 kr.
  Unge under 30 år: 130 kr.
  Køb billet

  Mødested
  Vi mødes ved Mødestedet i Skulpturgaden.

  Har du årskort?
  Så husk at medbringe det til scanningen af billetter. Gratis ledsager-fordelen gælder kun regulær entré og er undtaget særlige arrangementer som dette.

  Flere oplevelser?
  I anledning af efterårets store særudstilling Danh Vo - Take My Breath Away inviterer vi til omvisninger, workshops og meget mere. Se hele programmet


  Ons. d. 21. november 2018, kl. 17.30-18.30.

  Statens Museum for Kunst