• Er modeindustrien Out of Fashion med virkeligheden?


  [JORDEN KALDER] Er bæredygtighed og mode i virkeligheden to modstridende begreber? Og hvem har ansvaret for at forene dem forbrugerne, modeindustrien eller politikerne? Det skal aftenens udgave af Jorden Kalder se nærmere på. Arrangeret af Statens Naturhistoriske Museum.

  Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

  Verdens tøjproduktion er fordoblet fra 2000 til 2014 og udgør et af verdens største miljøproblemer, bl.a. pga. det enorme forbrug af vand, kemikalier og landbrugsland, der anvendes i forbindelse med bomuldsproduktion. Samtidig er det modens natur hele tiden af finde på noget nyt. En T-shirt købt i dag, er passé i morgen, så derfor køber vi straks en ny. Og her tænker de færreste over, at der skal bruges ca. 2720 liter vand for at producere en T-shirt. Men det er virkeligheden.

  Spørgsmålet er derfor: Er modeindustrien Out of Fashion med virkeligheden?

  Er bæredygtighed og mode i virkeligheden to modstridende begreber? Og hvem har ansvaret for at forene dem - forbrugerne, modeindustrien eller politikerne? Det skal aftenens udgave af Jorden Kalder se nærmere på.

  Debattører:

  • Nynne Nørup, erhvervs ph.d. studerende, DTU, Institut for Vand og Miljøteknologi
  • Mads M. Nørgaard, ejer og grundlægger af Mads Nørgaard
  • Niki Bey, lektor, DTU Management Engineering


  Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

  Køb din billet via Billetto.dk...

  Læs mere om arrangementet på vores hjemmeside og find flere oplysninger om alle forårets Jorden kalder debatarrangementer her...


  Tir. d. 7. maj 2019, kl. 19-20.30.

  Geologisk Museum