• Er gamle klude genbrugsguld?


  [JORDEN KALDER] Både som en stilmæssig trend og som reaktion på tøjindustriens enorme belastninger af miljøet er interesse for genbrug af tøj og tekstiler i hastig vækst. Arrangeret af Statens Naturhistoriske Museum.

  Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

  Både som en stilmæssig trend og som reaktion på tøjindustriens enorme belastninger af miljøet er interesse for genbrug af tøj og tekstiler i hastig vækst. Vintage, Recycling, Upcykling, Slow fashion; Interessen for tøjbytte, genbrug og vintagemode er eksploderet de seneste år. Men ideerne stiller samtidig høje krav til vores forbrugsmønstre, til distribution, til hvordan tøjet produceres og til hvordan de gamle klude kan anvendes, når de på et tidspunkt smides ud.

  Spørgsmålene er mange: Er vi overhovedet villige til at gå i genbrugstøj? Er industrien villig til at producere slidstærkt tøj, der kan genbruges i flere generationer? Er gamle klude jordens genbrugsguld?

  Debattører:

  • Else Skjold, forsker i bæredygtig mode, adjunkt på Designskolen Kolding
  • Rebecca Vera Stahnke, grundlægger og direktør for Veras
  • David Watson, miljøanalytiker, seniorkonsulent i PlanMiljø


  Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

  Køb din billet via Billetto.dk...

  Læs mere om arrangementet på vores hjemmeside og find flere oplysninger om alle forårets Jorden kalder debatarrangementer her...


  Tir. d. 20. august 2019, kl. 19-20.30.

  Geologisk Museum