• Hanne-Vibeke Holst og Ellen Hillingsø: Talk og oplæsning


  Hun var kompromisløs, selvkritisk, ludfattig - og er en af den nyere tids vigtigste danske billedhuggere: Sonja Ferlov Mancoba.

  Hun var kompromisløs, selvkritisk, ludfattig - og er en af den nyere tids vigtigste danske billedhuggere: Sonja Ferlov Mancoba.

  I 2017 modtog SMK syv flyttekasser fra familien Ferlov Mancobas atelier og hjem i Paris. De var fyldt med gulnede avisudklip, tegninger, kassettebånd med samtaler, familiefotos, bøger og andre artefakter. I kasserne gemte sig også en korrespondance fra 1950'erne - nemlig Sonjas dybt personlige betroelser til hjerteveninden Clarisse Penso. Brevene er skrevet over en tiårig periode, hvor kunstneren boede isoleret i en lille nordfransk landsby sammen med sin mand Ernest og deres søn Wonga.

  Oplev hvordan forfatter Hanne-Vibeke Holst, der faldt over brevene i 2018, og skuespiller Ellen Hillingsø vil bringe denne enestående, men ikke særlig kendte, kunstner til live og få et sjældent indblik i Sonja Ferlov Mancobas liv, tanker og følelser - og ikke mindst interessante kreative proces.

  Hanne-Vibeke Holst vil fortælle om sin læsning af brevene, mens Ellen Hillingsø vil læse udvalgte breve op.

  Program

  • Kort introduktion til kunstneren Sonja Ferlov Mancoba og hendes breve ved forfatter Hanne-Vibeke Holst.
  • Oplæsning af udvalgte breve fra Sonja Ferlov Mancoba til veninden Clarisse ved skuespiller Ellen Hillingsø. Hvert brev introduceres og kommenteres af Hanne-Vibeke Holst.


  Topfoto: Hanne Vibeke Holst, forfatter. Foto: Les Kaner, 2017

  Pris

  170 kr. (Inkl. 120 kr. entré til SMK).

  Køb billet

  Arrangementet er gratis med SMK Årskort, men kræver gratis billet.

  Hent billet


  Ons. d. 20. marts 2019, kl. 17.30-18.30.

  Statens Museum for Kunst