• Fashionably Lates: Camouflage fra skyttegrav til storbyjunglen - tendenser i modens mønstre


  Foredrag v./ MICHAEL A. LANGKJÆR, historiker, Ph.d. og forsker bl.a. i mode- og kostumehistorie. Del af ny foredragsrække, som er udviklet i forbindelse med sommerens store særudstilling Fashioned from Nature på Geologisk Museum. Arrangeret af Statens Naturhistoriske Museum.

  Hvorfor er camouflage blevet et tilbagevendende tema i nyere tids mode? Ud over at have klare associationer til militæret er camouflage-looket uløseligt forbundet med revolution, modstandskamp og det skær af mystik, som omgiver guerillaen. I aftenens foredrag guider Michael A. Langkjær os igennem camouflagens historie - fra skyttegrav til storbyjunglen.

  I de senere år er den såkaldte 'by-camouflage' (urban camouflage) især blevet brugt af afrikanske-amerikanske rock-grupper, mens kvindelige kunstnere har omfavnet stilen som et symbol på deres styrke som køn (empowerment). Samtidig gør farverigdommen og formerne i camouflage-mønstrene dem æstetisk tiltrækkende i sig selv. Camouflage er også funktionelt i outdoor og militære sammenhænge, og såkaldte 'intelligente tekstiler' gør os nu i stand til at gå i et med vores omgivelser - ligesom det allerede længe har været tilfældet med kamæleoner og blæksprutter!

  Fashionably Lates er en foredragsrække, som er udviklet i forbindelse med sommerens store særudstilling Fashioned from Nature på Geologisk Museum. Dyk ned i modens natur i en række talks ved førende eksperter indenfor modens bæredygtighed, innovation og historie. Kombiner foredraget med et besøg i udstillingen samme dag indenfor normal åbningstid kl. 10 - 17 (mandag lukket) og få rabat på din museumsbillet.

  På Statens Naturhistoriske Museums hjemmeside kan du læse mere om arrangementet og finde flere oplysninger om særudstillingen Fashioned from Nature.

  Billetter købes via Billetto.dk


  Torsdag den 22. august 2019, kl. 17.

  Geologisk Museum