• Jesper Just: Circuits (Interpassivities)


  På en fragmenteret, fritstående videoskærm ses nærbilleder og udsnit af en gruppe balletdanseres kroppe. Deres passive kroppe er forbundet med elektroder, der får deres muskler til at spjætte. Normalt udløses bevægelser af elektroniske impulser i kroppen.

  På en fragmenteret, fritstående videoskærm ses nærbilleder og udsnit af en gruppe balletdanseres kroppe. Deres passive kroppe er forbundet med elektroder, der får deres muskler til at spjætte. Normalt udløses bevægelser af elektroniske impulser i kroppen. Her er den elektroniske styring forskudt til en ekstern teknologi. Dansernes normalt aktive kroppe, der ellers følsomt responderer på musikken, nulstilles og genstartes: de bliver materiale, der danses af et computer interface.

  Just arbejder ofte med installationer, der restrukturerer udstillingsrummet og mulighederne for at bevæge sig i det. Her har han placeret tilhuggede letbetonsten i en fragmenteret arkitektur af halvmure, blokke og nogle enkle sten. Også LED-skærmen er plittet op og nogle af dens paneler er taget ud af helheden og placeret rundt om i rummet. Samtidig blotlægges videoskærmens indre teknik.

  Circuits betyder kredsløb, og installationen er fuld af kredsløb: kroppens fælles kredsløb, kredsløbet mellem musik og krop, og kredsløbet mellem det fragmenterede billedes enkelte dele. Elektriciteten, musikken, kropsligheden, sensibiliteten og kontrollen forskydes rundt i det større kredsløb mellem mennesker, ting og teknologi


  Lørdag den 29. februar til torsdag den 31. december 2020, Tirsdag-søndag: 10-18, onsdag: 10-20, mandag: Lukket.

  Statens Museum for Kunst