Events

   You are here

   Mød Ingefred, Absalons søster i Sct. Bendts Kirke

   Dato: Mandag den 5. august 2019, kl. 14.
   (Entré: 30 kr)

   Sted: Ringsted Museum & Arkiv, Køgevej 41, Ringsted

   Mandag den 5. august. Alle kender den store ærkebiskop Absalon, Valdemar den Stores fosterbror. Men har du nogensinde mødt hans søster?

   Ingefred er ved at gøre klar til den store kirkefest i 1170, hvor Knud Lavard skal skrinlægges og lille Knud skal krones. Men midt i travlheden tager hun sig tid til at fortælle om mordet på Knud Lavard, blodgildet i Roskilde og erobringen af Arkona. Kirkeomvisning i børnehøjde - fra 9 år. Det foregår i Sct. Bendts Kirke mandag den 5. august kl. 14. Vi mødes på den runde p-plads foran kirken.
   Følg bagefter med op i tårnet og se den fantastiske udsigt.

   Pris 30 kr. pr. person, der betales ved start. Tilmelding senest 3 dage før på ringsted@vestmuseum.dk eller 5943 2353. Arrangementet aflyses i tilfælde af kirkelig handling.

   Danmarkshistorie i Ringsted

   Det er levende danmarkshistorie fortalt på stedet, hvor Valdemarerne er gravlagt. Valdemarerne og deres venner fra Hvide-slægten skabte det Danmark, vi kender i dag.
   I 1100-tallets sidste årtier opførte Valdemar den Store den nuværende Sct. Bendts Kirke som et monument over sin far, Knud Lavard. Han blev dræbt i Haraldsted Skov i 1131 i en strid om kongemagten. Valdemar den Store voksede op hos Hviderne i Fjenneslev og blev fosterbror med familiens søn, Absalon. Det er Valdemar og Absalons historie, der er i centrum for omvisningen