Powered by www.kultunaut.dk
I samarbejde med www.kultunaut.dk

Arrangementer

   You are here

   Åbne Musik-Værk-Steder 16., 19. og 21.maj

   Dato: Tir. d. 16. til søn. d. 21. maj 2017
   Tid: kl. 12-16
   Lokation: Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3 D, Roskilde
   Museet for Samtidskunst er ramme om Åbne Musik-Værk-Steder. Her kan alle interesserede opleve, hvordan en ny komposition bliver til levende musik. Besøgende kan tilmed få indflydelse på det ny værk. Mød Eva Noer Kondrup, Mikkel Andersen og Kuno Kjærbye.
   Komponisten Eva Noer Kondrup er i gang med at skrive musik til de to medvirkende musikere, guitaristen Mikkel Andersen og violinisten Kuno Kjærbye.

   "...Tonerne kan vendes og drejes på en helt anden måde, end når man bare mødes til en almindelig prøve og har travlt op til koncerten. Et par af dagene vil der også opstå helt nye toner, når publikum kan deltage i selve det at komponere. Ved tilfældigheders spil opstå melodier og stemninger..!, siger Eva Noer Kondrup.

   Som komponist arbejder Eva med tilfældighedsprincipper. Det sker i et univers af genopfundne melodier, som hun fremelsker fx gennem terningekast.

   Kom og få en snak med kunstnerne og oplev et musikværk-på-vej!

   Musikerne prøver forskellige 'løsninger' af, musikken blir rettet til undervejs - også ud fra hvad publikum bidrager med.

   Hvis man læser noder, kan man kigge med; man kan også bare lytte. Komponist og musikere fortæller undervejs og vil meget gerne have respons og svare på spørgsmål.
   De arbejder i museets udstillingsbygning, i forskellige rum. Sidste dag rundes af med en værkstedskoncert.

   ÅBNE MUSIK-VÆRK-STEDER bliver til i et samarbejde mellem Museet for Samtidskunst og komponisterne Kuno Kjærbye og Hanne Tofte Jespersen, som har taget initiativet.

   Om baggrunden for initiativet fortæller de:

   'Når musikere spiller ældre værker, er der en masse referencer at læne sig op af, spille op imod, tage afsæt i (indspilninger, tidligere opførelser, traditioner..).
   Med nyskrevet musik er det anderledes - ingen ved hvordan den lyder, ikke engang komponisten...Kunstnerne vil gerne få så god musik ud af det som muligt - og inddrage andre i den proces.'

   Åbne Musik-Værk-Steder har fået støtte fra Kulturpuljen Roskilde Kommune, Dansk Komponistforenings Produktionspulje/Kodas kulturelle midler, ROZEbørnekoncerter, Dansk Musiker Forbunds Roskilde Afd. og Solistforeningen af 1921.

Kulturstrøg-kalenderoversigt