Arrangementer

   You are here

   Rockgiganter og mikrobryg - Klub 27: Jeff Buckley og Kurt Cobain

   Dato: Ons. 21. okt. 2020
   Pris: Entré: 130 kr (+billetgebyr)
   Tid: kl. 19-21
   Lokation: RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur , MUSICON, Rabalderstræde 16
   Hjemmeside: Se hjemmeside
   Til Rockgiganter og Mikrobryg fortæller landets skarpeste musikformidlere om rockens allerstørste navne, mens det ultralokale Musicon Mikrobryg serverer et godt glas øl. I efteråret stiller vi skarpt på Klub 27 - kunstnere, der døde som 27-årige, men ble.
   Denne aften fortæller Henrik Tuxen om Jeff Buckley og Kurt Cobain

   Det er en lille tilsnigelse at indlemme Jeff Buckley i Klub 27. Han nåede rent faktisk at fejre sin 30 års fødselsdag. Men tragisk blev han dog én i rækken af markante og indflydelsesrige musikere i nyere tids musikhistorie, som forlod kloden alt for tidligt.

   Buckley var længe sessionmusiker i L.A. og nåede faktisk kun at indspille og udgive et regulært soloalbum i sin levetid. Nærmere bestemt 'Grace' i 1994 (posthumt udkom forskellige). Den fik til gengæld stor indflydelse og opmærksomhed, ikke mindst den indfølte version af Leonard Cohens 'Hallelujah'. Med stærk emotionel indlevelse, og med sin helt unikke stemme, gav 'Grace' og Buckley krop til en længsel og smerte på en måde, der har skrevet sig ind i historien.

   Den 29. maj 1997 om aftenen svømmede en fuldt påklædt Buckley ud i Mississippi-floden, mens han sang 'Whole Lotta Love' for fuld hals. Han blev overrasket over bølger fra en båd, forsvandt og blev fundet druknet en lille uge efter.

   Fire måneder før 'Grace' udkom, tjekkede et andet ikon ud af tilværelsen, nærmere bestemt 27-årige Kurt Cobain fra Nirvana.

   Aftenens foredrag vil i særlig grad trække på Henrik Tuxen's nye bog "Punk Rock is Freedom. Kurt Cobain. The Soul, The Sound, The Story" der sætter kunstnerens og stilartens betydning i relief fra 90erne op til i dag.

   Henrik Tuxen er erfaren forfatter, redaktør, og journalist, med dybe rødder i musikbranchen.

   TID, STED OG PRIS:

   21.oktober kl. 19:00-21.00

   130 kr. (+billetgebyr)

   Billetter købes via billetto.dk eller i RAGNAROCKs butik

   RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde

   Din foredragsbillet gælder også som entrébillet til udstillingen samme dag. Udstillingen lukker kl. 18.15.

   Dørene til arrangementet åbner kl. 18.45.

   Grundet Covid-19 vil der ikke være frit pladsvalg.
   Publikum henvises til pladser, der er afstemt til den gruppestørrelse de ankommer i

Musicon Kalenderoversigt