You are here

   Algang og Alsang i Nationalpark Skjoldungernes Land

   Dato: Ons. 8. jul. 2020
   Pris: (Pris: Billetter 75 kr) Køb/bestil billet
   Tid: kl. 15.30
   Lokation: Roskilde Vandrerhjem, Vindeboder 7, Roskilde
   Guidet vandretur og alsang i Nationalpark Skjoldungernes Land i Roskilde. Her kan I komme ud og blive klogere på det unikke istidslandsskab som udgør Roskildes natur og kulturhistorie.
   På denne 6 km lange vandretur ser vi en bid af Fjordlandet og lærer om istidslandskabet og kulturpåvirkningen, som gør, at dette stykke fjordland omkring Roskilde er valgt som nationalpark - og så synger vi fra højskolesangbogen.

   Om turen:.

   Turen går langs vandkanten ud og på landhævningen og området ved Sankt Hans hospital og på Skt. Jørgensbjerg hjem.

   Dette område er park og har en spændende historie både kirkeligt og på sin vis åndeligt, da fortabte sjæle af forskellige historiske grunde har været anvist til dette område gennem tiden.

   Turen rundes af ved Skt. Jørgensbjerg kirke, landets måske ældste stadig aktive stenkirke og vi hører om "bjerget", som kulturområde mellem by og land.

   Turen slutter ved museumsøen og områdets smukke arkitektur. Der kan uddeles opgaveark om livet ved fjorden.Fokus i 2020 er på 2. verdenskrig med alsang og algang.

   Start og slut sted: Danhostel Roskilde, Vindeboder 7, 4000 Roskilde.

   Turen gennemføres uanset vejret, så der aflyses ikke, hvis fremmødte deltagere vil gennemføre. Ikke fremmødte får ikke beløb tilbage, hvis der aflyses på dagen.

   Det Praktiske: Bedst i vandtætte sko og støvler, når det er vådt. Hunde i snor. Der er ingen toiletmulighed på turen, kun ved Roskilde havn.

   Sværhedsgrad: Vi går på smalle grus stier, våde i regn