Det sker

Fandt 1 resultat

 • Tor. 14. til lør. 16. jun. 2018, kl. 11. Jubilæumstur for Storebæltsbroen.
  Vi sejler med skibet M/S Bertha-K, der vil sejle over Storebælt. Ombord vil der være frokostbuffet på den første tur aftenbuffet på den anden tur. Man kommer også med bus, der vil kører jer over broen. Herfra kan man nyde udsigten over Storebælt.

  Torsdag den 14. juni har vi været så heldige, at Leif Vincentsen har sagt ja til at komme og holde foredrag ombord på Bertha-K, der sejler over Storebælt. Han vil fortælle om tiden før broen hvor han var teknisk direktør og var den første ansatte i Storebæltsforbindelsen tilbage i 1988. Han vil have nogle særlige historier at fortælle om tankerne med broen og starten på projektet. Han sad med i Storebæltsgruppen, der skulle hjælpe ministeriet med forundersøgelser til den faste forbindelse. I 1986 var den politiske aftale om forbindelsen på plads og året efter - 1. april - startede Leif Vincentsen og en ganske lille gruppe med at lægge fundamentet til Storebæltsforbindelsen.

  Man kan nyde sejlturen ud af havnen, hvorefter kokken har tilberedt en lækker buffet. Senere på turen vil Leif Vincentsen fortælle om Storebæltsforbindelsen.

  Kan du huske bilfærgerne og savner du dem? Så kommer JK Bussen & JK Shipping med et tilbud om en sejltur over Storebælt. Der er planlagt nogle afgange, hvor Bertha-K vil sejle mellem Nyborg og Korsør, som færgerne gjorde fra starten. Ombord er der buffet og baren er åben - måske det frister med en Storebælts-kaffe anno 2018?

  Der har sejlet bilfærger over Storebælt fra 1930 til 14 juni 1998. Inden der blev sat bilfærger ind, måtte bilerne holde mellem togene. Togfærgerne startede med at sejle i 1883. I starten sejlede bilfærgerne også mellem Nyborg og Korsør, men i 1957 blev bilfærgerne flyttet ud til Halsskov-Knudshoved.

  Sidste afgang var kl. 22:00 den 14/06/1998
  • Sted: Korsør Havn, Havnekontor: Amerikakajen 2, Korsør
  • Pris:(Entré: 399,00 / 449,00)
  • Læs mere: Homepage