Fritid og kulturFritid og kultur

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Ejersbos Afrika - Ved Rune Skyum-nielsen

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 50.00 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
I dette foredrag fokuserer journalist Rune Skyum-Nielsen på forfatter Jakob Ejersbos pendulopvækst mellem Østafrika og Danmark og den opslidende rejse-, rekognoscerings- og skrivefase, der overtog hans liv, fra Nordkraft var udkommet i 2002, til. I dette foredrag fokuserer journalist Rune Skyum-Nielsen på forfatter Jakob Ejersbos pendulopvækst mellem Østafrika og Danmark og den opslidende rejse-, rekognoscerings- og skrivefase, der overtog hans liv, fra Nordkraft var udkommet i 2002, til han blev diagnosticeret med uhelbredelig kræft i 2007.

Det var netop opholdene som dreng og teenager i Moshi, Tanzania, der kom til at præge Jakob Ejersbos rodløse liv - og gav ham råstof og inspiration til sit hovedværk, nemlig den såkaldte Afrika-trilogi.

Portrætbogen om Jakob Ejersbo, "Jakob var her", udkom i efteråret 2016 og nåede både at toppe bestseller- og udlånslister. Det tog journalisten bag, Rune Skyum-Nielsen, seks år at komme til bunds i den afdøde forfatters hemmelighedsfulde liv, og researchen nøjedes ikke med at gå om bord i Aalborgs underverden, den førte også til Tanzania - ned i tanzanitminerne, ind i storbymørket, ud på savannen og hele vejen til toppen af kontinentets højeste bjerg, Kilimanjaro
Luk
Siden er sidst ændret: 18-03-2015 Til top