ARRANGEMENTER, KONCERTER, UDSTILLINGER, GUIDEDE TURE

... find det hele i Sydvestjyllands kalender.

Vadehavsområdet - fra Tønder i syd til Nymindegab i nord - er rigt på begivenheder og guidede ture, hvor natur og historie ofte indgår som en del af en inspirerende scenografi.

Få oplevelser og sanseindtryk overalt, fra Nordens ældste by, 1300 år gamle Ribe, til scenerier langs Vestkysten.

I kalenderen finder du forslag til en række arrangementer og ture inden for musik, kultur, natur, kunsthåndværk, idræts- og handelsbegivenheder, som er et besøg værd, hvis de passer ind i din ferie i Sydvestjylland.

F.eks. er alle områdets store byer fulde af spændende juleoplevelser hele december måned.

Kommende arrangementer i Sydvestjylland

   
Vælg en periode hvor du ønsker at se arrangementer.
Du kan afgrænse søgningen på én eller flere genrer, eller søge fritekst efter bestemte arrangementer.
Hvor:
Fra:
Til:
Genrer (sæt kryds):
Koncerter Udstillinger Børn
Festival og events Sport Film
Kirker & klassisk Natur Diverse
Søg efter arrangementer:

Mark Dion: Wunderkammer 2

   
Mark Dion: Wunderkammer 2.
Lørdag den 5. oktober 2019 til søndag den 8. marts 2020 , kl. 10-16 tirs-søn. 

Udstillingen med den anerkendte amerikanske billedkunstner Mark Dion er den anden af i alt tre wunderkammer-udstillinger, som Esbjerg Kunstmuseum har modtaget Bikubenfondens Visionspris for.
Hvordan kan man skabe betingelser for en kunstoplevelse, der pirrer nysgerrigheden og vækker et personligt engagement hos beskueren? Hvordan kan man fremme et kunstværks relation til den enkeltes livsverden? Og hvordan kan man eksperimentere
med nye udstillingsformater? Det er blot nogle af de spørgsmål, udstillingen rejser.

Wunderkammeret som fænomen er en historisk forløber for vore dages museer. Tilbage i 1500-tallet udgjorde det en, set med nutidens øjne, kaotisk samling af blandt andet naturalia, kunstfærdige genstande og videnskabelige måleinstrumenter, som ikke var kategoriseret efter de faggrænser, vi kender i dag. Wunderkammeret skulle fungere som et miniunivers - et mikrokosmos, der afspejlede hele den verden, der omgiver os, makrokosmos.

I sin kunstneriske praksis bruger Mark Dion netop wunderkammeret som metode til at skabe forundringsfulde forbindelser mellem overraskende fænomener og genstande. Gennem sine store rumlige installationer udfordrer han gængse ideer, om hvordan vi skaber betydning, ved at forene objektiv, videnskabelig metode med et subjektivt kunstnerisk blik. Udstillingen består således ikke alene af kunstværker og genstande, der præsenteres på en anderledes måde - udstillingssalene omdannes til en totalinstallation, der blandt andet byder på et 'erindringshus' og et rum, hvor dele af udstillingen henligger i mørke

Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, Esbjerg

(Entré: 60/40/0 kr)

 
Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel Skriv en kommentar til arrangementet Find stedet på kortet
 Forrige side  Næste side