ARRANGEMENTER, KONCERTER, UDSTILLINGER, GUIDEDE TURE

... find det hele i Sydvestjyllands kalender.

Vadehavsområdet - fra Tønder i syd til Nymindegab i nord - er rigt på begivenheder og guidede ture, hvor natur og historie ofte indgår som en del af en inspirerende scenografi.

Få oplevelser og sanseindtryk overalt, fra Nordens ældste by, 1300 år gamle Ribe, til scenerier langs Vestkysten.

I kalenderen finder du forslag til en række arrangementer og ture inden for musik, kultur, natur, kunsthåndværk, idræts- og handelsbegivenheder, som er et besøg værd, hvis de passer ind i din ferie i Sydvestjylland.

F.eks. er alle områdets store byer fulde af spændende juleoplevelser hele december måned.

Kommende arrangementer i Sydvestjylland

   
Vælg en periode hvor du ønsker at se arrangementer.
Du kan afgrænse søgningen på én eller flere genrer, eller søge fritekst efter bestemte arrangementer.
Hvor:
Fra:
Til:
Genrer (sæt kryds):
Koncerter Udstillinger Børn
Festival og events Sport Film
Kirker & klassisk Natur Diverse
Søg efter arrangementer:

Grænse, Grenze, Granitsa

   
Lørdag den 15. februar til søndag den 10. maj 2020 , 13:00 - 17.00. 

Museet Holmen viser udstillingen Grænse, Grenze, Granitza, hvor 31 kunstnere har fortolket begrebet 'grænser'. Udstillingen er en del af markeringen af 100året for Danmarks genforening.
31 kunstnere fra Tyskland, Danmark og Rusland går i dialog med hinanden over temaet grænser. Resultatet er en udforskning af grænser som f.eks. dødspatruljen langs den tidligere tysk-tyske grænse, den 'nye silkevej' eller det nye 'vildsvinehegn' mellem Tyskland og Danmark. Udstillingen er da også med til at markere netop hundredeårsfejringen af genforeningen mellem Danmark og Tyskland i 1920.

Udstillingen er et fælles projekt mellem den dansk-tyske kunstnersammenslutning Grænselandsudstillingen, Museumsberg Flensburg i Flensborg og Museet Holmen i Løgumkloster. Ud over medlemmerne af Grænselandsudstillingen er der også indbudt gæsteudstillere fra både Danmark, Tyskland og Rusland.

Vi har skabt en udstilling, hvor kunstnerne får det første ord, når det går løs på begge sider af grænsen i forbindelse med markeringen af 100året for Danmarks genforening, og dermed vedtagelsen af den nuværende grænse mellem Danmark og Tyskland.

I forbindelse med udstillingen udgives et katalog med et essay af Dr. Michael Fuhr, direktør på Museumsberg Flensburg. I dette essay udforsker Fuhr ordet 'grænse' som sprogligt fænomen, for netop at vise os den flertydighed der er i et ord, der ellers ofte er forbundet med begrænsning. Som han skriver, støder kunsten igen og igen mod grænser, som f.eks. grænserne for 'den gode smag', 'anstændighed' eller 'den politiske korrekthed', men det er vores ønske med denne udstilling, at give de besøgende en inspirerende oplevelse og mod til – tankemæssigt – ikke at lade sig begrænse af grænser

Museet Holmen, Østergade 13, Løgumkloster

(Entré: 50 kr (u. 18 år gratis))

 
Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel Skriv en kommentar til arrangementet Find stedet på kortet
 Forrige side  Næste side