ARRANGEMENTER, KONCERTER, UDSTILLINGER, GUIDEDE TURE

... find det hele i Sydvestjyllands kalender.

Vadehavsområdet - fra Tønder i syd til Nymindegab i nord - er rigt på begivenheder og guidede ture, hvor natur og historie ofte indgår som en del af en inspirerende scenografi.

Få oplevelser og sanseindtryk overalt, fra Nordens ældste by, 1300 år gamle Ribe, til scenerier langs Vestkysten.

I kalenderen finder du forslag til en række arrangementer og ture inden for musik, kultur, natur, kunsthåndværk, idræts- og handelsbegivenheder, som er et besøg værd, hvis de passer ind i din ferie i Sydvestjylland.

F.eks. er alle områdets store byer fulde af spændende juleoplevelser hele december måned.

Kommende arrangementer i Sydvestjylland

   
Vælg en periode hvor du ønsker at se arrangementer.
Du kan afgrænse søgningen på én eller flere genrer, eller søge fritekst efter bestemte arrangementer.
Hvor:
Fra:
Til:
Genrer (sæt kryds):
Koncerter Udstillinger Børn
Festival og events Sport Film
Kirker & klassisk Natur Diverse
Søg efter arrangementer:

Fernisering: Marja-Leena Valkola: 28 Days in Varde - Paintings before and after

   
Lørdag den 7. marts 2020 , kl. 14. 

Kom til fernisering på den finske billedkunstner Marja-Leena Valkolas udstilling med malerier før og efter hendes besøg i Varde sidste år.
Inden besøget brugte hun dele fra møbler som motiver i sine malerier, men efter at have besøgt Varde blev hun inspireret af byens ældre, charmerende og smukke huse, og derfor valgte hun at afbilde elementer fra de lokale huse i de efterfølgende værker.

I kunsthallens stueplan vises der malerier fra før besøget. Her bruger kunstneren gamle møbler som motiv i sine billeder. Hun er hovedsageligt optaget af dem som objekter med i interessante former og farver, samt deres sammensætning på lærredet.

Efter at have besøgt Varde blev hun interesseret i nogle af de typiske "Varde-huse", på samme måde som hun er interesseret i møbler. De vises ofte også som individuelle genstande med en klar form, en simpel farve og en tydelig sammensætning.

På første sal er der syv større malerier og et antal mindre, der skildrer nogle af disse huse, som kunstneren er blevet inspireret af, fra den lokale bymidte.

Marja-Leena Valkola vil male et nyt akvarel billede hver dag under sit ophold. De 28 akvareller vil kunne ses til finissagen.

__________________________

Marja-Leena Valkola (f. 1954) er fra Multia - en lille landsby beliggende i det centrale Finland. Hun er uddannet fra det finske Akademi for billedkunst i 1984, og har derefter deltaget regelmæssigt i udstillinger og holdt separatudstillinger i Finland og i udlandet. Hun arbejder både i Espoo og Multia.
Første gang Marja-Leena Valkolas malerier blev udstillet i Danmark var i 1991 på Nordisk Kunst i Århus. I 2001 var hun en del af en gruppe af 11 finske kunstnere, der deltog i Silkeborg Kulturspinderiet. Her lærte hun nogle danske kunstnere at kende, og de begyndte at arrangere udstillinger sammen i Finland og i Danmark.

Hun har besøgt Silkeborg Papirmuseum flere gange og deltaget i papirkunst-workshops. I de seneste år har hun deltaget i Duck Residence-udstillingen i Viborg og Læsø Kunstfestival.
Læs mere om kunstneren på: www.kolumbus.fi/marja-leena.valkola

Kunsthal vARTe, Smedegade 35, Varde

(Fri entré)

 
Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel Skriv en kommentar til arrangementet Find stedet på kortet
 Forrige side  Næste side