Inciterende dobbeltkoncert med Mallebrok og Afenginn.

Tor. d. 27. april 2017, kl. 19-22. Vollsmose Kulturhus

Når folktronica bandet Mallebrok og "bastard etno" orkesteret Afenginn begge er på plakaten, venter der publikum en ganske særlig, inciterende dobbeltkoncert ud over det sædvanlige.Folktronica-bandet Mallebrok tager afsæt og springer ud i fuld flor! Fortid og nutid mødes og slår melodiøse gnister, får tæer til at vrikke og minder om, at musik skal lyttes, danses og klappes til - gerne live!

Mallebrok laver nye grænseovergange mellem folkemusik, eksperimenterende electronica, jazzede inspirationer og poppens verden. Mallebrok har eksisteret siden 2014, og består af garvede folk fra scenerne for folkemusik, middelalderballader, electronica og big band jazz. Mallebrok udgav i sommeren 2016 debut-albummet "Levende Brav" og er nu draget på turné rundt i hele dronningeriget Danmark. Mallebrok er en sammensat størrelse, der trækker på den nordiske sans for poesi, det legende fra jazzen, balladernes kraft og en vilje til at forene det hele i et originalt udtryk.

Mallebrok lyder som ingen andre med sit instrumentarium af hakkebræt, cittern, basun, elektronik, trommer/percussion og kraftfuld vokal. Bandet leverer koncerter, der tager publikum med på en rejse rundt i hele registret. Der gror både vilde og smukke blomster i Mallebroks have.

Mallebrok er:
Mia Guldhammer: vokal, Morten Musicus: hakkebræt, citton og vokal, Jonas Lindh: basun og kor, David Mondrup: beats, sounds, elektronik og kor og Jacob Lund: trommer/percussion.

"Bastard etno" orkesteret Afenginn er en musikalsk sværvægter i international klasse. Og tilmed er Afenginn en af Danmarks største musikalske eksportartikler med et utal af koncerter over store dele af verden bag sig. Afenginn betyder i øvrigt beruselse og styrke på oldnordisk. Afenginn har været på banen siden 2002, har modtaget fire DMAs, Kunstrådets Ung Elite satsning og Dansk Musiker Forbunds Live-pris 2015 samt mange andre hædersbevisninger.

Orkesteret har optrådt på tv, i radioen, på festivaler, i koncertsale og på "venues" i hele Europa, USA, Canada, Malaysia og Australien med mange hundrede koncerter på samvittigheden, og har gennem årene opbygget et ry som et virtuost og fremragende liveband. Afenginn leverer hver eneste gang en koncert, hvor publikum bliver taget med på en rejse i et særegent musikalsk univers, der byder på alt fra hæsblæsende rytmer i alle tænkelige taktarter, stille og meditative øjeblikke og virtuost, nærmest psykedelisk sammenspil. Med et instrumentarium bestående af klarinetter, violin, mandolin, cello/bas, marimba/piano, trombone og to trommeslagere har de på een gang et intenst og tilbagelænet sammenspil præget af stor spilleglæde og virtuositet.

Afenginn har seks stærkt anmelderroste fuldlængdeudgivelser bag sig, hvoraf 2016 udgivelsen "Opus" fik hele seks ud af seks stjerner i GAFFA og blev betegnet som "...et symfonisk mesterværk." I 2016 modtog Kim Nyberg en Danish Music Award (DMA) World som Årets Danske World Komponist, netop i relation til hans indsats på "Opus". Dommerkomitéen vurderede at "Opus" består af: "Smukke klassiske klanguniverser, skramlede beats, skæve melodier og instrumenter fra hele verdens musiktraditioner krydres med subtile elektroniske virkemidler, der på utrolig smagfuld og balanceret vis bryder de akustiske lydlandskaber."

Afenginn hjemtog i 2016 endnu en DMA som Årets Danske World Livenavn, men denne begrundelse: "Afenginn leverer altid varen; kompliceret musik fremført med stort engagement og indlevelse. Med deres store erfaring fra koncerter i ind- og udland er Afenginn et stærkt bud på et overbevisende live orkester, der kan tryllebinde publikum."

Der er således al mulig grund til at se frem til denne ganske særlige, inciterende dobbeltkoncert.

Afenginn er:
Rasmus Krøyer: Klarinetter, Niels Skovmand: Violin, Kim Rafael Nyberg: Mandolin, mandola, Erik Olevik: Cello, elbas, Kaare Munkholm: Marimba, piano, Gustav Rasmussen: Trombone (+fx), Ulrik Brohuus:Trommer, percussion, Knut Finsrud: Trommer, percussion og Jonas Nakel: Lyd, live elektronik.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond.

(Entré: 120 kr. i forsalg på Kulturhusets hjemmeside; 160 kr. i døren.)

Adresse: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, Odense NØ

Kulturhus
Håbet over hegnet - film og foredrag...

Journalist og forfatter Thomas Ubbesen har de seneste år fulgt flygtningestrømmen fra Mellemøsten til Europa gennem rejser for DR. Vi viser...

9. maj5. 2017
Kulturhus
Film for tøser

Så er der filmaften i Kulturhuset - kun for piger. Vi viser filmen "Familien Bélier", der blandt andet...

10. maj5. 2017