Håbet over hegnet - film og foredrag om migration.

Tir. d. 9. maj 2017, kl. 18.30-21. Vollsmose Kulturhus

Journalist og forfatter Thomas Ubbesen har de seneste år fulgt flygtningestrømmen fra Mellemøsten til Europa gennem rejser for DR. Vi viser dokumentarfilmen 'Håbet bag hegnet', som efterfølges af et foredrag af Thomas Ubbesen.Thomas Ubbesen er journalist på DR og han har som journalist og forfatter rejst hele jorden rundt og rapporteret fra konflikter, naturkatastrofer og krige i blandt andet Irak, Libyen, Afghanistan, Balkan, Haiti, Burma og Ukraine.

På det afrikanske kontinent ligger et lille stykke af Europa: Den spanske enklave Melilla. På bjerget oven for Melilla lever tusindvis af håbefulde afrikanske migranter, som håber på at kunne forcere det tæt bevogtede hegn ind til Europa. Abou fra Mali er en af dem. På den anden side af hegnet venter Europa og håbet om et bedre liv med frihed og muligheder. Det er Abou selv, der filmer, og dette giver os et autentisk og ærligt indblik i Abou og hans venners dagligdag på bjerget, samt deres tanker, drømme og forestillinger om det gode liv i Europa.

'Håbet bag hegnet' er en prisbelønnet dokumentarfilm, der tager publikum med på rejsen og viser os tilværelsen for de tusinder af migranter, der årligt risikerer livet på turen fra Afrika mod Europa.

(Entré: 25,-)

Adresse: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, Odense NØ

Kulturhus
Flygtet fra krigen i Irak, fanget i...

Khohsnaw Nemaq fortæller om sin dagligdag i Irak, flugten fra krigen og til Danmark, hvor han er endt som fange på Kjærshovedgaard. Afviste...

6. maj5. 2017
Kulturhus
Håbet over hegnet - film og foredrag...

Journalist og forfatter Thomas Ubbesen har de seneste år fulgt flygtningestrømmen fra Mellemøsten til...

9. maj5. 2017