Højoktan guitarblues med Vidar Busk & Ole Frimer.

Ons. d. 13. september 2017, kl. 20-22. Vollsmose Kulturhus

Der er dømt højoktan guitarblues fra øverste hylde, når to af Nordens mest markante blues- og bluesrock guitarister, norske Vidar Busk og danske Ole Frimer, giver koncert.Vidar Busk og Ole Frimer spillede sammen for første gang på en festival i Ålborg i august 2016. Koncerten var kommet i stand via en invitation fra Frimer. Busk takkede ja, og koncerten blev en stor succes.

En fortsættelse af samarbejdet lå i luften, og siden har de spillet flere koncerter sammen. "Busk & Frimer" er nu blevet til en fast konstellation, som også inkluderer den eminente bassist Jesper Bylling og den bundsolide trommeslager Claus Daugaard.

Det er den fælles interesse for den moderne elektriske bluesmusik i bredeste forstand, som har været grundlaget for samarbejdet. Koncerterne indeholder sange fra begge guitaristers repertoire, og hvem ved, om ikke de også finder på noget nyt sammen.

Det er klar kræs for guitarblues-elskere, og medierne har været begejstrede. Dette fremgår blandt andet af nedenstående uddrag fra anmeldelser af "Busk & Frimer" live koncerter:

"En konstellation man bare ikke kan få for meget af. A match made in heaven."- Peter Widmer, Bluesnews.dk.

"For helvede et par guitarister! Busk, noget af en åbenbaring, spiller lange soloer, man ønsker bare bliver' ved og ved. Frimer mere økonomisk, men hver tone matters." - Kurt Baagø (freelance journalist).

Også diverse koncertarrangører har haft svært ved at få armene ned af begejstring:

"Fuldstændig magisk koncert med Frimer & Busk. Der var guitardueller der vil blive i hukommelsen i lang tid fremover." - Blueskartellet, Horsens.

Ole Frimer er et af de mest velkonsoliderede blues-navne i Danmark, og behøver ingen nærmere introduktion. Anderledes forholder det sig med Vidar Busk, der pr. 2016 ikke havde spillet i Danmark i femten år.

Det norske bluesguitarist-ikon Vidar Busk er født 1970 i Langesund i Norge. Som 16-årig rejste han til USA for at spille med den amerikanske bluesmusiker Rock Bottom. Han vendte tilbage til Norge fire år senere, i 1990, og dannede et band som han turnerede med i Norge. I 1994 modtog de Smugetprisen for deres bedrifter på Smugladen Festivalen.

I 1997 dannede Vidar sit jump-bluesband Vidar Busk & His True Believers. De modtog samme år Notodden Blues Festivals pris, og året efter vandt de Spellemannsprisen (svarer til vores Danish Music Award) for deres første album "Stompin' Our Feet With Joy." Siden har Vidar Busk udgivet i alt otte albums og vundet endnu en Spellemannspris (2003). Også hans seneste album "Troublecaster" fra 2011 blev nomineret.

Vidar Busk er en bredspektret musiker som har flirtet med bl.a. soulmusikken (hør albummet "Venus Texas" fra 2001) og samarbejdet med rappere. Hans guitarvirtuositet kommer især til udtryk i den melankolske blues. Her bliver det til verdensklasse.

Og højoktan guitarblues i verdensklasse er præcis, hvad man får, når Vidar Busk & Ole Frimer, Jesper Bylling og Claus Daugaard giver den gas ved denne koncert, der tilmed er deres første og eneste koncert på Fyn i år.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond.

(Entré: 60 kr. i forsalg på Kulturhusets hjemmeside; 80 kr. i døren.)

Adresse: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, Odense NØ

Kulturhus
International Kvindebazar

En dag i kvindernes tegn hvor du kan komme forbi og gøre et godt køb blandt små private boder, købe spændende mad fra forskellige steder i verden...

10. september9. 2017
Kulturhus
Dørposter

Kreativt værksted: Spred glæde med en positiv dørposter! Do Not Disturb-skiltet kender vi fra...

12. august8. 2017