Geeti Amiris livshistorie i Vollsmose Kulturhus.

Fre. d. 25. august 2017, kl. 16. Vollsmose Kulturhus

Mød debattør, radiovært m.m. Geeti Amiri under årets Spoken Word Festival. Hør hendes livshistorie - en historie et sted imellem Kabul og København - og deltag i den efterfølgende debat. Arrangeret af Odense Bibliotekerne.Spoken Word Festival og Vollsmose Kulturhus præsenterer Geeti Amiri, som med baggrund i sit eget liv mellem to kulturer fortæller en personlig historie om integration, kvindekamp og religion i Danmark.

Geeti Amiri har rødder i såvel Kabul som København, og hun giver det danske samfund et indblik i, hvordan et liv mellem to verdener skabes, som alt for ofte er præget af kulturopgør og familieoprør. Festivalen undersøger "Historiens År," og Geeti giver et både politisk og personligt bud på, hvordan man kan formidle sin egen livshistorie og dermed inspirere andre.

Vær klar på et spændende foredrag med højt til loftet, hvor holdninger på tværs kan mødes og brydes.

Om Geeti Amiri
Igennem sin tid i den offentlige debat har Geeti Amiri været tilknyttet både Berlingske og Ekstra Bladet, og hendes indlæg har ofte ført til heftige diskussioner, særligt hos danskere med anden etnisk baggrund, og har gjort hende til skydeskive for kritiske røster fra både højre og venstre.

Geeti Amiris kamp for selvstændighed og frigørelse er desuden foreviget i to dokumentarer ("Den Anden Kvindekamp" og "Kvinde, kend din plads") på DR2, hvor hun åbent har fortalt offentligheden om et liv med social kontrol og æresrelateret vold. I dag er Geeti Amiri radiovært på eget program, 'Geetisk råd' på P1, hvor hun sammen med et råd af forskellige mennesker løser dilemmaer og udfordringer, der opstår ved at vokse op mellem to kulturer.

Geeti Amiri er i slutningen af 20'erne og har trods sin unge alder rig erfaring med at tale til store forsamlinger af mennesker om flygtningeproblematikken, kvindekamp i minoritetsmiljøer, System-Danmark, det tavse ungdomsoprør i minoritetsmiljøerne i Danmark og mediernes glorificering af "præmieperkere".

Tid og sted
Foredraget finder sted fredag d. 25. august 2017 kl. 16.00-18.00 i Vollsmose Kulturhus, Odense NØ.

Billetpris: 35 kr. (+ gebyr). Billetter bestilles via spokenwordfestival.dk

Samarbejde
Foredraget er et samarbejde mellem Spoken Word Festival og Vollsmose Kulturhus/Vollsmose Bibliotek

(Entré: Almindelig 35 kr)

Adresse: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, Odense NØ

Kulturhus
Flygtningekvinder tager ordet

Hvordan er det at komme til Danmark som kvindelig flygtning? Det sætter vi spot på denne eftermiddag, når vi skal høre forskellige historier fra...

26. august8. 2017
Kulturhus
Geeti Amiris livshistorie i Vollsmose...

Mød debattør, radiovært m.m. Geeti Amiri under årets Spoken Word Festival. Hør hendes livshistorie - en...

25. august8. 2017