MENU
I samarbejde med kultunaut.dk og Lejre Kommune
FIND ARRANGEMENT
VÆLG KATEGORI
Musik Teater
Udstilling Natur
Film Idræt
Foredrag Børn
Andet
VÆLG PERIODE
Dag
Uge
Måned
Museer og andre attraktioner

Egholm Gods 
Trehøjevej 45
4070 Kirke Hyllinge
Tlf. +45 46 40 40 35
www.egholmslot.dk

Egholm Museum er en samling af gamle, antikke og historiske skydevåben.
Udstillingen rummer en helt unik samling af ca. 600 våben, fra 1600 -tallet op til og med 2. Verdenskrig.
Museet råder over en pæn samling af western sadler, våben, sporer mm.
Udstillingen omfatter et helt afsnit om 2. Verdenskrig, med tyske, engelske og amerikanske soldater.
Endvidere vil man kunne se nedkastnings containere med indhold samt frihedskæmpere med alt hvad dertil hører.
Der er flere køretøjer, som har deltaget i D-dage i 1944.

Lejre Museum
Orehøjvej 4 B
4320 Lejre
www.roskildemuseum.dk

Lejre Museums permanente udstilling belyser stedets særlige betydning for den danske rigshistorie med sagnene om Skjoldungeslægten, Danmarks første kongeslægt. Også Lejreområdets øvrige kulturhistorie fra oldtid til nutid formidles i samlingen.

Lejre Museum har aktiviteter i skolernes ferier, foredrag, historiske vandringer og skiftende særudstillinger.

Gl. Kongsgård
Orehøjvej 12
4320 Lejre
www.roskildemuseum.dk

Få hundrede meter nord for Lejre Museum ligger Gl. Kongsgård, som er indrettet med originale møbler og andet inventar fra gårdens tidligere beboere. Den 300 år gamle gård udgør dermed i dag en samlet helhed – en stor museumsgenstand. Kun ganske lidt er ændret, siden gårdens sidste ejer døde i 1959, og gården er i dag omgivet af en landbohave og bede med gamle lægeplanter, som Lejre Museums frivillige holder.

Ledreborg Slot
Ledreborg Allé 2D
4320 Lejre
www.ledreborg-slot.dk

Ledreborg Slot blev bygget i 1740-45 af Lensgreve Johan Ludvig Holstein-Ledreborg, og slottet er fortsat beboet af mange af hans efterkommere. Hovedbygningen indeholder en enestående samling af de originale møbler og malerier, og Ledreborg Slot er i dag et af Danmarks fineste eksempler på det 18. århundredes bygnings- og landskabsarkitektur. Parken er udformet i barokstil, og den er åben for besøgende året rundt mod et lille gebyr.

Maritimt Forsøgscenter
Hornsherredvej 202, Lyndby Strand
4070 Kirke Hyllinge
www.maritimtforsoegscenter.dk

Maritimt Forsøgscenter holder til ved Lejre Vig i Roskilde Fjord, og det råder over en række vikingeskibe samt andre traditionelle nordiske skibe. Forsøgscentret tilbyder passagersejlads i vikingeskibe i sommerhalvåret (1. maj til 30. september) og tager sig af mere håndværksprægede opgaver uden for sejladssæsonen. Maritimt Forsøgscenter har som mål at holde liv i de byggetraditioner og den håndværksmæssige kunnen, der ligger bag fartøjerne, samt at formidle historien og det maritime kulturlandskab i Roskilde Fjord.

Sagnlandet Lejre
Slangealleen 2
4320 Lejre
www.sagnlandet.dk

Sagnlandet Lejre er et spændende udflugtsmål for hele familien. Sagnlandet er beliggende i en enestående smuk natur med bakker, skove, søer og enge.

Her er 10.000 års Danmarkshistorie bragt til live med huse og miljøer fra stenalderen, jernalderen og vikingetiden, og det er muligt at gå på opdagelse i de arbejdende værksteder og stå ansigt til ansigt med urokser, vildsvin, får, geder og gæs.

Tadre Mølle
Tadre Møllevej 23
4330 Hvalsø
www.roskildemuseum.dk

Tadre Mølle er i dag den eneste bevarede og endnu fuldt funktionsdygtige mølle ud af mindst 13 vandmøller, der gennem årene har ligget i nærområdet omkring Aastrup Kloster. På møllegården har Roskilde Museum siden åbningen i 1996 opbygget et museums- og naturcenter med fokus på kulturmiljøerne – samspillet mellem menneske og natur.

Øm Jættestue
Midt imellem Øm og Lejre
http://www.natmus.dk/sw46074.asp

Øm Jættestue er et af Danmarks bedst kendte bygningsværker fra stenalderen. Stengangen, som fører ind i højen, mistede sine dæksten i begyndelsen af 1830'erne, men det store kammer står stort set, som da det blev bygget for omkring 5.300 år siden. Dermed får den besøgende en unik mulighed for at stå i en bygning, som ikke er blevet ændret væsentligt siden stenalderen.Kalenderen er lavet i samarbejde med Kultunaut.dk

Admin