Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Staldnissens Hemmelighed
Den store julemiddag 4
 
KultuNaut
Nyt billetsystem
 
Teater
Kat på et varmt bliktag
 
Film
Fantastiske Skabninger
The Way of the Dragon
Den tid på året
Overlord
 
Diverse
Jul i Tivoli
Stort juleloppemarked
Oplev rovfugle tæt på

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Oplev rovfugle tæt på

kilde: KultuNaut
Fre. 4. maj 2018

Første weekend i maj åbnede Falkonergården i Fredensborg op for endnu en sæson, hvor børn og voksne kan opleve et rigt udsnit af falkonerens rovfugle udfolde sig frit. I maj måned er der spændende opvisninger hver søndag samt pinselørdag og 2. pinsedag. I juni er det både lørdag og søndag.

Jagt med rovfugle
I december sidste år vedtog et flertal i Folketinget, at det igen skulle være muligt at gå på jagt med rovfugle i Danmark. Falkonergården gør i den sammenhæng lidt ekstra ud af at orientere om, hvordan jagt med rovfugle foregår. Der vil blive fremvist et bredt udsnit af de forskellige rovfugle, som man kan bruge til jagt, og der vil selvfølgelig også blive fortalt om, hvilket bytte disse rovfugle kan fange.

Man ved, at falkejagt i Fredensborg har fundet sted siden 1300-tallet, men der har nok fundet jagt med rovfugle sted før den tid, idet der har været bosættelser i mere end 3.000 år meget tæt på Falkonergården. Under forevisningerne trænes rovfuglene så de gamle jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene.

Træningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som for 700 år siden var Valdemar Atterdags jagtmarker, og for 500 år siden var det Frederik II, som tumlede sine jagtdyr og fugle ved Esrum. Nu kan man nyde det smukke landskab med søer, skov og marker som baggrund til falkonerens træning af de store jagtfugle.

Falkonergården
Mange af de rovfugle som Falkonergården præsenterer, er fugle, som har haft et jagtmakkerskab sammen med mennesker gennem mere end 4.000 år. Blandt udvalget af falkearter finder man blandt andet den amerikanske tårnfalk, der med sine blot 100 gram, er den mindste. Derudover huser Falkonergården også - nævnt efter størrelse - eleonorafalke, berberfalke, lannerfalke, vandrefalke og til sidst slagfalke, som er 10 gange større end den amerikanske tårnfalk, samt store amerikanske musvåger og russiske steppeørne.

I hvert af Falkonergårdens programmer vil man se 6-7 forskellige rovfugle blive trænet - ud over de spændende falke, så vil de russiske steppeørne og de amerikanske musvåger vise deres noget anderledes flyvning i forhold til de hurtige falke.

Oplev Falkonergårdens show:
Maj: Søndage samt pinselørdag og 2. pinsedag kl. 15
Juni: Lørdage og søndage kl. 15
Billetsalg ½ time før programstart - som starter præcis og strækker sig over en time og vil foregå både inden- og udendørs.

Falkonergården
Davidsvænge 11
3480 Fredensborg
Tlf. 21 26 88 63
www.falkonergaarden.dk

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Julearrangementer
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen