Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Klassisk musik
Copenhagen Summer Festival
 
Musik
Vig Festival 2016
Copenhagen Songwriters Festival
 
Teater
Dirty Dancing i Operaen
Frederikssund Vikingespil
 
Udstilling
SABSAY i København
Robert Mapplethorpe på ARoS
 
Diverse
Middelalder på Spøttrup Borg
Børnesjov på Bakken
Den Blå Planet
Istid i Aalborg Zoo
Vild med cirkus

Find gamle nyheder:
Copenhagen Summer Festival

kilde: KultuNaut
Man. 23. maj 2016

I perioden 31. juli til 11. august er det tid for den traditionsrige festival i Charlottenborgs Festsal på Kgs. Nytorv i København. Over de tolv dage vil der være mulighed for at opleve et vidtfavnende og spændende program med koncerter leveret af både danske og internationale musikere indenfor kammermusikken. (På foto: Ji Young Lim)

Copenhagen Summer Festival har eksisteret siden 1969 med den bærende profil at præsentere klassisk kammermusik med unge talenter på vej. Festivalen er en af Danmarks vigtigste kammerkoncert-serier, og den har givet mange af dagens førende ensembler deres gennembrud. Konceptet er at engagere højt profilerede kunstnere side om side med morgendagens stjerner, både som en garant for festivalens hele kvalitet og som en opmærksomhedsskabende faktor over for publikum og presse.

Årets fulde program:

Søndag 31. juli - Åbningskoncert
Violinisten Ji Young Lim fra Sydkorea, vinder af Queen Elizabeth Competition 2015
Ji Young Lim har vundet flere vigtige konkurrencer, og med sine bare 21 år er dagens solist en af de yngste prismodtagere. Hun er da også godt på vej i international karriere med koncerter i Asien, USA og Europa. Ved klaveret er ligeledes sydkoreanske Sunwoo Yekwon.
Programmet omfatter musik af Mozart, Stravinsky, Prokofjev og Szymanowski.

Mandag 1. august
Jonathan Algot Swensen, cello, og Jonathan Siahaan, klaver
Spændende koncert med to unge stortalenter, der begge studerer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. De har vundet stort set alle nationale priser og har fundet sammen i herligt duo spil. Programmet omfatter musik af Schumann, Debussy og Cesar Franck.

Tirsdag 2. august
Duo Shaw-Magnussen
Cellisten Jacob Shaw har etableret en forrygende karriere med koncerter over det meste af verden. Han har været solist med førende symfoniorkestre og er på programmet ved store kammermusikfestivaler. Som duo har Shaw og Magnussen været på turne i Kina flere gange.
Programmet omfatter musik af Brahms, Pärt, Hans Abrahamsen og Bartok.

Onsdag 3. august
Armon Strygetrio, ung dansk ensemble
Ensemblet består af Morten Lyngs på violin, Jakup Lützen på bratsch og Lea Emilie Brøndal på cello. De har vundet pris i P2 Kammermusik Konkurrence og har spillet koncerter både i ind- og udland. Programmet omfatter musik af Mozart og tjekkiske Gideon Klein.

Torsdag 4. august
Alba Strygekvartet og Carl Nielsen prisvinder fløjtisten Adriana Ferreira fra Portugal
Strygekvartetten, der er skandinavisk sammensat har vundet pris i Carl Nielsen International Chamber Music Competition. Ved denne koncert har de slået sig sammen med den usædvanligt begavede portugisiske fløjtespiller Adriana Ferreira, der vandt 1. pris i Carl Nielsen Fløjtekonkurrence 2010, samt en pris i 2014 i den prestigefyldte Geneva International Music Competition.
Programmet omfatter fløjtekvartetter af Mozart, Boccherini og Gordon Jacob, samt strygekvartet af Schumann.

Fredag 5. august
Helt unge talenter - prisvindere fra Steinway og Berlingske musikkonkurrencer
Koncert med den helt unge generation af prisvindere. De medvirkende er Clara May Teahan på obo, Stefan Burchardt på violin, Esben Stig Rasmussen på horn, samt Dina Draugsvoll på klaver.
Programmet omfatter musik af bl.a. Cimarosa, Wieniawski og Sarasate. Fri entré.

Lørdag 6. august
Lysander Piano Trio, New York. Itamar Zorman, violin, Liza Stepanova, piano, og Michael Katz, cello
De medvirkende er tre prisvindende musikere, og ensemblet er i den absolutte internationale elite. Trioen, der her gæster Danmark for første gang, blev etableret i 2009, og spiller mange koncerter især i USA. Ved koncerten fremføres klavertrioer af Rachmaninoff, Ravel og den unge polske komponist Jakup Ciupinski.

Søndag 7. august
Carl Nielsen Blæserkvintet - vinder af Carl Nielsen Konkurrence 2015
Kvintetten er sammensat af landets absolut bedste unge blæsere, der hver især har opnået de vigtigste musikpriser, og desuden sidder på soloposter på landets symfoniorkestre. Som ensemble har de spillet sammen siden 2006. De har tidligere medvirket i Copenhagen Summer Festival og genhøret imødeses med store forventninger.

Mandag 8. august
Europæisk prisvinder trio - Anna Egholm violin, Jonas Frølund klarinet, Miki Aoki klaver
De to danske solister har modtaget både nationale og internationale priser. Senest har Anna Egholm vundet pris i Den danske Strygerkonkurrence. Desuden er de begge modtagere af Copenhagen Summer Festival Talentpris fra tidligere år. Miki Aoki, der begyndte at spille klaver som 4-årig, har en særdeles aktiv koncertkarriere både som solist og kammermusiker, og var inviteret af Yitzhak Perlman til at medvirke i dennes kammermusikfestival i Long Island, New York.
Programmet omfatter musik af bl.a. Bartok, Ravel, Martinu, Elgar og Chopin.

Tirsdag 9. august
Øresunds Solist prisvindere
De medvirkende er alle prisvindere i dette års Øresunds Solist. Paula Sjøberg på cello, Noah Hofvander på saxofon, Michael Rosborg Germer, violin, Simon Rosenkilde Roed på fløjte, og en trio med Peter Martin Kappel, klarinet, Kaya Møller, violin, og Philip Skjærup Bach på klaver.
Programmet omfatter musik af Dvorak, Demersseman, Crepin, Ysaye, Martin og Stravinskys trioudgave af "Historien om en soldat".

Onsdag 10. august
Pianisten Kate Liu - prisvinder i Chopin Konkurrencen 2015
Med sine kun 22 år har den kinesisk/amerikanske pianist Kate Liu allerede placeret sig i den internationale eliteklasse. Hun har vundet adskillige internationale musikpriser, og ved Chopin Konkurrencen i Warszawa 2015 modtog hun den særlige pris for bedste fremførelse af Chopin Mazurkaer, noget af det mest inderlige og personlige ved Chopins klavermusik.
Det er hendes første koncert i Danmark, og programmet omfatter musik af Mozart, Brahms og Chopin.

Torsdag 11. august
Copenhagen Summer Festival Talentpris - Kaya Møller, violin
Talentprisen går i år til den unge violinist på 19 år, Kaya Møller. Hun har vundet priser ved musikkonkurrencer i Japan, Rusland, USA, Tyskland, Polen og Sverige, samt stort set alle de nationale priser, man kan opnå.
Ved koncerten spiller hun musik af bl.a. Paganini, Ysaye, Prokofjev, Carl Nielsen og Sarasate. Ved kaveret akkompagnerer Ellen Refstrup. Fri entré.

Copenhagen Summer Festival kan opleves 31. juli - 11. august i:
Festsalen
Charlottenborg, Kongens Nytorv
København K.
Koncerter alle dage kl. 16.30
Billetsalg via www.billetnet.dk - telefon 70 15 65 65
samt ved indgangen

Læs mere her: www.copenhagensummerfestival.dk

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen