Mehr Nachrichten

 
Musik
SMUK Nytårskoncert 2018

Alten Neuheiten finden:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
SMUK Nytårskoncert 2018
Fr 12. Jan. 2018
Quelle: KultuNaut

Forsvarets Musikalske Ambassadører kommer til at fylde mere til SMUK Nytårskoncert 2018, hvor de næsten klarer skærene selv. Men også kun næsten, for der er dog blevet plads til de forrygende solister, Sys Bjerre og Kirstine Sand. (På billedet: Sys Bjerre / Foto: Helle Moos)

Næsten alt er ved det gamle, når SMUK atter inviterer indenfor til et brag af en nytårskoncert den 21. januar i Stærekassen ved Kgs. Nytorv. Der er dygtige, humørfyldte solister, et musikkorps i topform og en dirigent, der nok skal holde styr på alle løjerne. En ting er imidlertid helt anderledes. SMUK klarer nemlig denne gang selv opgaven med at guide publikum gennem aftenen. Tubaist Lars Birkelund Olsen og trompetist Martin Knudsen deles således om rollen som konferencier, som de begge har erfaring med fra andre sammenhænge.

Som noget nyt får publikum også fornøjelsen af at kunne opleve en violin til nytårskoncerten, hvilket - så vidt vides - ikke er sket før. Kirstine Sand, der er vokset op i musikmiljøet og uddannet på folkemusiklinjen på Odense Musikkonservatorium, vil med sin violin give koncerten en ekstra dimension, forklarer Bent Graversen.

Den anden solist til SMUK Nytårskoncert 2018 bliver ingen ringere end Sys Bjerre, der er kendt for hits som "Malene" og "Kære farmor". Hun har tidligere optrådt med SMUK, og hun glæder sig til at gøre det igen, ligesom hun ser frem til at høre sine sange i selskab med det 16 mand store orkester.

- Det er altid en stor gave at høre sin musik i andre versioner. At også andre er interesseret i den musik, man har lavet, er noget af det ypperste, man kan ønske sig. Og det er fedt at se, hvordan ens tekster også kan fungere på andre måder. Og så bidrager det bare med en kæmpe energi, når så mange mennesker er med til at skabe musik sammen. Det er noget, alle sange nyder godt af, slår Sys Bjerre fast.

SMUK Nytårskoncert 2018 kan opleves 21. januar klokken 20:
Stærekassen
August Bournonvilles Passage 5
1055 København K.
Billetsalg via Billetlugen

Kort om SMUK
Slesvigske Musikkorps - i daglig tale SMUK - er et af forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps og består af 16 musikere (messingblæsere og slagtøj). SMUK, som er hjemmehørende i Haderslev, er kendt for sin store musikalske bredde. Alsidigheden og korpsets mange finesser bliver understreget af den perlerække af store musikalske navne, som SMUK de seneste år har optrådt sammen med, heriblandt Barbara Hendricks, Niels Lan Doky, Caroline Henderson, Søs Fenger, Søren Sko, Stig Rossen, Kurt Ravn, Marie Carmen Koppel, Anders Blichfeldt samt Rugsted & Kreutzfeldt.