Mehr Nachrichten

 
Filme
BlacKkKlansman

Alten Neuheiten finden:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
BlacKkKlansman
So 16. Sep 2018
Quelle: KultuNaut

Spike Lee sætter med filmen tænderne i den sande historie om Ron Stallworth, som trods sin hudfarve blev medlem af Ku Klux Klan (og som den dag i dag bærer medlemskort til KKK). (PR-foto: UIP)

Et tilfældigt nedslag på en avisannonce bringer Ron - opdager ved Colorado Springs Police Department - i kontakt med den racistiske organisation, som tager hans udgydelser om hvid overlegenhed over for sorte, asiater, jøder, homoer med videre for gode varer.

Undervejs får Ron endog etableret et nært forhold til klanens Grand Wizard, David Duke, gennem en intensiv korrespondance og telefonsamtaler. Det er sværere med de personlige møder, men Ron får kollegaen Flip Zimmerman til at stille op, og sammen lykkes det dem i slutningen af 70'erne at infiltrere den racistiske organisation, som ellers på det tidspunkt forsøger at få et mere renskuret image, så de kan gøre Amerika stort igen.

I hovedrollen ses John David Washington, der debuterede som 6-årig i Spike Lees Malcolm X, mens Topher Grace spiller David Duke og Adam Driver politikollegaen Flip.

BlacKkKlansman har biografpremiere den 20. september.