Mehr Nachrichten

 
Theater
I et forhold

Alten Neuheiten finden:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
I et forhold
Mi 6. März 2019
Quelle: KultuNaut

Parforholdet, som kvindelige danske forfattere har skildret det gennem 100 år, er temaet for kunstnerkollektivet Sort Samvittigheds tredje forestilling. (PR-foto: Catrine Zorn)

Kærligheden til ét bestemt andet menneske er central, både i livet og i litteraturen. Den kan komme til udtryk i alle former; den livslange kærlighed, det korte flygtige møde, den stormende forelskelse, det smertefulde brud. Længslen efter at høre sammen ligger dybt i de fleste af os.

Kunstnerkollektivet Sort Samvittigheds tredje forestilling, I et forhold, giver litterære tekster om parforholdet et sceneliv. Teksterne er af danske kvindelige forfattere og lyrikere inden for de seneste 100 år. Der er både nogle, du kender, og andre du aldrig har hørt før - alle nøje udvalgt, fortolket og iscenesat af Sort Samvittighed.

Sort Samvittighed fik deres gennembrud i 2011 med Anne Linnet-hyldesten Hvid Magi på Betty Nansen Teatrets anneksscene Edison. Forestillingen spillede tre sæsoner og modtog en Reumert for Årets musikteater i 2011. I 2015 havde de premiere på Tove! Tove! Tove! - en musikalsk og sprudlende fortolkning af Tove Ditlevsens liv og værk på Det Kongelige Teater. Tove! Tove! Tove! modtog en Reumert i 2015 for Årets musikteater, og har siden spillet for fulde huse i tre sæsoner.

Medvirkende: Jeanett Albeck, Rikke Bilde, Kitt Maiken Mortensen, Lila Nobel og Signe Egholm Olsen
Instruktion: Elisa Kragerup
Scenografi og kostymer: Ida Marie Ellekilde
Koreografi: Signe Fabricius
Komponist: Jeanett Albeck
Dramaturg: Leila Vestgaard

I et forhold Kan opleves i perioden 8. marts - 18. april på Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg.

Billetsalg og mere information