Fler nyheter

 
Film
QEDA

Hitta gamla nyheter:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
QEDA
Ti 14 nov 2017
källa: KultuNaut

Science-fiction film, der tager afsæt i år 2095, hvor verden er hærget af en miljøkatastrofe. Havene er steget og alt naturligt ferskvand er forsvundet. Her er Copenhagen City en af de få byer, som har overlevet oversvømmelserne.

De overlevende lever bag høje dæmninger i et barskt miljø med hyppige saltstorme, forgiftninger og under stadige angreb fra omgivende territorier. For at redde jorden fra den økologiske katastrofe udvikler videnskaben tidsrejser for at finde en løsning. En såkaldt QEDA (Quantum Entangled Divided Agent) - en delt agent - bestående af to splittede sæt molekyler, der kan rejse i tid, men forblive i kontakt med sit tilbageværende alter ego.

Efterretningschefen Fang Rung har undergået en molekylær deling for at kunne sende sin anden halvdel, under navnet Gordon Thomas, tilbage i tiden til år 2017. Gordon går her på jagt efter forskeren Mona Lindkvist, hvis banebrydende forskning gik tabt, før den kunne redde verden.

Men da Fang Rung mister kontakten med Gordon, ser han ingen anden udvej end at rejse tilbage til 2017 og forsøge at finde sin anden halvdel, før verdens balance lider uoprettelig skade. Fang Rung befinder sig nu i et kapløb med tiden for både at redde sig selv og verden.

På rollelisten ses blandt andre ses Carsten Bjørnlund, Sofia Helin, Marijana Jankovic, Stina Ekblad, Joseph Mawle og Dragomir Mrsic.

QEDA, der er instrueret af Max Kestner, har biografpremiere den 16. november.