Fler nyheter

 
Övrigt
Jul i Tivoli

Hitta gamla nyheter:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jul i Tivoli
Lö 18 nov 2017
källa: KultuNaut

Når Tivoli i København for 24. gang tager hul på den klassiske nedtælling til juleaften, bliver det med premiere på et nyt jernbanetema. Gæsterne kan se frem til at stige om bord i et damplokomotiv og besøge jernbanecafeen i det 2000 m2 store jernbaneområde på Plænen. (Foto: Lasse Salling)

Hjulkøbing
Det nye jernbanetema er frit inspireret af tiden omkring 1900-tallet, hvor togbaner var det nyeste nye i Europa og Danmark. I Tivoli kan gæsterne gå om bord i det gamle damplokomotiv med vogne der holder klar til afgang på perronen. Den gamle stationsbygning lyder navnet Hjulkøbing og som det antyder inviteres gæsterne på overdækket hygge. I området mellem togene er der mindre forlystelser og handelsboder. Jernbanetemaet erstatter den tidligere Alpeby.
Jernbanetemaet skal sammen med det nyåbnede Tivoli Hjørnet med Food Hall bidrage til fornyelse af Jul i Tivoli.

ELF The Musical
Årets anden satsning er Broadway hittet ELF The Musical, som bygger på filmen af samme navn. Det er første gang, at ELF kan opleves uden for USA og UK. Blandt de medvirkende er bl.a. Christiane Schaumburg-Müller, Pelle Emil Hebsgaard, Tommy Kenter, Julie Steincke, Camilla Bendix og Niels Ellegaard.

Lys og fyrværkeri
Hver dag bliver der tændt op mod en million lyspunkter i Tivoli, der internationalt er kendt som Tivoli-lyset. Ambitionen er at tage gæsterne med på en lys-rejse, hvor Tivoli skal måle sig med de bedste i branchen på internationalt niveau. I løbet af november og december vil der være officiel Juletræstænding og Lucia-dag.

Mellem jul og nytår vil der blive afviklet Fyrværkerifestival. På selve Nytårsaften, hvor Tivoli er åben hele dagen vil der være et særligt fyrværkeri inden det går løs i resten af København klokken 24:00. Alle restauranterne er åbne.

Læs meget mere her