Fler nyheter

 
Teater
Frederikssund Vikingespil

Hitta gamla nyheter:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Frederikssund Vikingespil
Fr 15 jun 2018
källa: KultuNaut

Sommerens store oplevelse for hele familien er Frederikssund Vikingespil, der er verdens ældste vikingespil og det mest traditionsrige udendørs teater i Danmark. Siden 1952 har friluftsscenen på Kalvøen i Frederikssund dannet rammen om det årlige vikingespil. (Foto: Lars Daniel Terkelsen)

Forestillingen, som veksler fra år til år, genskaber vikingetidens farver, mennesker og drama - bygget på den danske sagnlitteratur. Det er en uforglemmelig oplevelse med spænding, dramatik og humor, drabelige fægtekampe, gnistrende sværd, kvinder, som slås, krig og kærlighed, lyseffekter og fakkeloptog, og de traditionsrige lurblæsere ikke mindst.

Årets vikingespil: Heids Hævn
Fortællingen udspiller sig i en tid med krig og kaos i Midgård, hvor jættekvinden Angerboda spreder ondskab og splid. I et forsøg på at drive hendes ondskab endeligt ud af verden, brænder guderne Angerboda på et mægtigt bål.
Imens vokser to drenge, Helge og Lauge, op i Midgård. Helge er forældreløs, men Lauge, der er høvdingesøn, tager ham til sig, og de to bliver som brødre.
Men nogle ting kan ikke dø, og Angerboda vender tilbage fra dødsriget som den yngre jættepige, Heid, for at tage en grusom hævn. Hun vil starte Ragnarok, verdens undergang.
Når afmagt bliver til vrede, og misforståelser skaber splid, er det da muligt fortsat at stå sammen? Og hvor vender man sig hen, når guderne ikke besvarer ens bønner og det bliver sværere at skelne ven fra fjende?

Heids Hævn, der er skrevet af Morten Bonde Stenger og instrueret af Louise Schouw, varer ca. 2 1/2 time inkl. pause.

Premiere fredag d. 22. juni 2018 kl. 20.00
Spilleperioder 22. juni - 15. juli 2018
Spilletider og billetbestilling

Men når det er vikingetid i Frederikssund, er det ikke kun vikingespil, der lokkes med!

Vikingemarked
Danmarks hyggeligste familiemarked afholdes i weekenden fredag d. 22. juni - søndag 24. juni, hvor inviterede markedsfolk fra både ind- og udland gæster Frederikssund Vikingespil. De bor i telte på vikingeområdet, og fra deres opstillede boder sælges håndlavede varer, der relaterer til vikingetiden. Tag hele familien med og gå på opdagelse i vikingemarkedets mange boder, lær at skyde med bue og pil, fægte, smede, male et vikingeskjold eller prøv islandske heste. (Foto: Allans Foto)

Der er tillige aktiviteter for børn og voksne i weekenderne 30. juni og 1. juli, 7. og 8. juli, samt 14. og 15. juli.

Under hele spilleperioden er der salg af øl, vand, vin og veltilberedt mad fra boderne ved spillescenen, samt salg af smykker, souvenirs og mjød m.v.

Bemærk: Området med kiosker og markedstelte er åbent for alle (ingen entré). Man kan derfor besøge det flere gange i løbet af sæsonen og nyde stemningen, stille sulten og slukke tørsten eller gøre en god handel.

Vikingeboplads
Det kan også anbefales at besøge bopladsen, der ligger lige ved siden af vikingescenen. Bopladsen med anløbsbro til vikingeskibe er en historisk korrekt genskabelse af en vikingeboplads, der naturligt har fået placering ved bredden af Roskilde Fjord, hvor udgravninger har vist, at der HAR levet vikinger.

Vikingetilbud
Diverse kombinationsmuligheder f.eks. rundvisning, spisning etc. til favorable priser kan bestilles forud.

Se programmer, åbningstider og anden information om alle aktiviteterne

Adresse:
Frederikssund Vikingespil / Friluftsscenen
Kalvøvej 26, 3600 Frederikssund
Gratis parkering