More news

 
Misc.
Oplev rovfugle tæt på

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Oplev rovfugle tæt på
Mon 2 Oct 2017
source: KultuNaut

Når børnene har efterårsferie i uge 42, udvider Falkonergården åbningstiden, så det er muligt at opleve det fascinerende og spændende show med flere forskellige rovfuglearter alle dage klokken 15.

Under forevisningen trænes rovfuglene, og årtusinders jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene. Træningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som for 700 år siden var Valdemar Atterdags jagtmarker. Og for 500 år siden var det Frederik II, som tumlede sine jagtdyr og fugle ved Esrum. Nu kan man nyde det smukke landskab med søer, skov og marker som baggrund til falkonerens træning af de store jagtfugle.

Man vil i løbet af arrangementet blive præsenteret for 6-7 forskellige falkonerfugle - falke, høge og ørne - som bliver trænet meget tæt på de besøgende. Blandt andre Eleonorafalken Hermes, der er den eneste af sin art, som kan opleves i Europa som falkonerfugl. Hermes giver flyveopvisning med sine meget lange vinger og utrolige adræthed, så alle kan se og lære mere om en af verdens bedste flyvere - på blot 350 gram.
Blandt Falkonergårdens falkearter finder man også berberfalken. Den er mindre end vandrefalken, men har samme flyvning og jagtteknik - altså en meget hurtig og dygtig fuglejæger.

Man kan også stifte bekendtskab med den lille Pluto, der er en amerikansk tårnfalk på blot 100 gram. Den er, som de fleste andre af Falkonergårdens rovfugle, dansk opdrættet. Det er en af verdens allermindste rovfugle, som findes vildt i Nordamerika og Sydamerika. De meget små rovfugle blev i gamle dage brugt til at fange småfugle, specielt lærker, der var det fineste, man kunne få ved de kongelige tafler.

Derudover kan tilskuerne også få fornemmelsen af vingesuset af den russiske steppeørn eller kongemusvågen, når de glider få centimeter hen over hårtoppene.

Forevisningen begynder præcis og foregår både indendørs og udendørs. Billetsalg ½ time før forevisning.

Programmet gennemføres uanset vejrets beskaffenhed.

Oplev Falkonergårdens show:
i skolernes efterårsferie i uge 42 alle dage kl. 15

Åbningstider indtil efterårsferien:
Lørdage og søndage kl. 15

Sæsonen lukkes ned efter skolernes efterårsferie i uge 42.

Se flere informationer og billeder på www.falkonergaarden.dk

Falkonergården
Davidsvænge 11
3480 Fredensborg
Tlf. 48 48 25 83