More news

 
Exhibition
Olsen Banden-særudstilling

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Olsen Banden-særudstilling
Thur 21 Dec 2017
source: KultuNaut

Lige siden Nordisk Film den 30. september 2016 åbnede dørene for sit særlige Olsen Banden-univers, har det myldret til med fans af den folkekære forbrydertrio. Og med den succes in mente, så slås dørene kort efter nytår op for en ny og fire gange så stor Olsen Banden-særudstilling i Studie 4, hvor de fleste Olsen Banden-film er blevet optaget. Anledningen er 50-året for den første Olsen Banden-film. (Foto: Nordisk Film)

Året var 1968. Danskerne blev inviteret til premiere på Erik Balling og Henning Bahs' nye film. På biografens store lærred kunne det filmelskende publikum for første gang opleve Ove Sprogøe, Morten Grunwald og Poul Bundgaard som Egon, Benny og Kjeld - bedre kendt som Olsen Banden.

Danskerne tog imod den fiktive forbrydertrio med åbne arme, og allerede året efter udkom den anden film i serien. Frem til og med 1998 blev der lavet hele 14 spillefilm, og efterfølgende er der desuden blevet skabt en julekalender, en børnefilm, en musical og to animationsfilm om trioen.

Særudstillingen bliver bygget op som en labyrint, der tager besøgende med på en rejse gennem Olsen Bandens velkendte univers. Den nye særudstilling adskiller sig fra det eksisterende univers igennem sine nye - og mere autentiske - kulisser, hvor både størrelse og variation bidrager til en mere virkelighedsnær følelse af at færdes i en rigtig Olsen Banden-film.

Opbygningen af særudstillingen starter den 8. december, og besøgende kan i 2018 nu glæde sig til at opleve mere end 100 udstillingsgenstande, som takket være museer og private samlere kan opleves samlet på ét sted i hele jubilæumsåret.

Særudstillingen har åbent alle lørdage og søndage i 2018 fra klokken 10-17.

Læs mere her