More news

 
Exhibition
Scandinavian Glass

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Scandinavian Glass
Mon 23 Apr 2018
source: KultuNaut

Scandinavian Glass - Starting All Over

På Glasmuseet Ebeltoft kan man frem til 23. september opleve årets store internationale udstilling, 'Scandinavian Glass - Starting All Over', hvor mere end 70 kunstnere og formgivere fra Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark er repræsenteret.

Norden har i århundreder haft en stærk og levedygtig tradition for at fremstille og designe glas. En tradition, der er anerkendt og værdsat langt ud over regionens grænser for et altid højt håndværksmæssigt niveau og en 'nordisk' afmålt, men elegant, æstetik.

Men netop i disse år gennemgår denne tradition store omvæltninger. Processerne omkring bearbejdningen af glasset er krævende, da det er både arbejds- og omkostningstungt at forme glas. Størstedelen af nordens glasværker eksisterer ikke længere, og den viden, der gennem produktionen umærkeligt blev givet videre fra en generation til den næste, risikerer at gå tabt.

Den stolte, nordiske tradition for glas befinder sig derfor i et vadested og må genopfinde sig selv. Med projektet Scandinavian Glass - Starting All Over tager Glasmuseet Ebeltoft i Danmark, The Glass Factory i Sverige og det finske glasmuseum, Suomen Lasimuseo, tyren ved hornene i et forsøg på at pege på mulige veje at gå for at komme helskindet gennem vadestedet og i land på nærmeste bred.

Projektet består dels af en udstilling, der vises på de tre institutioner, og dels af workshops, der finder sted på institutionerne sideløbende med udstillingsvisningerne, og som skal skabe nye netværk og udviklingsmuligheder. Udstillingen, der er den største samlede præsentation af nordisk glas i de seneste årtier, er sammensat med udvikling for øje

Udstillingen byder således på en bred vifte af forskellige metoder og tilgange til glasset - fra det 'klassiske', autonome kunstværk til kollektive samarbejder centreret om formgivning, design og nye teknologier.

GLASMUSEET EBELTOFT
Strandvejen 8
8400 Ebeltoft
http://glasmuseet.dk/

(PR-foto: Værk af Riikka Latva Somppi, Emergency Call. Foto: Aleksi Tikkala)