Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.com - the electronic culture guide
News

 
Music
COPENHELL 2019
Copenhagen Irish Festival
Mirja Klippel på turné
 
Exhibition
Vejret Rundt i Rundetaarn
 
Movies
Venom
Vildheks
 
Misc.
NGO leder omfavner Danmark
Halloween i Tivoli
Oplev rovfugle tæt på

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Oplev rovfugle tæt på

source: KultuNaut
Fri 4 May 2018

Første weekend i maj åbnede Falkonergården i Fredensborg op for endnu en sæson, hvor børn og voksne kan opleve et rigt udsnit af falkonerens rovfugle udfolde sig frit. I maj måned er der spændende opvisninger hver søndag samt pinselørdag og 2. pinsedag. I juni er det både lørdag og søndag.

Jagt med rovfugle
I december sidste år vedtog et flertal i Folketinget, at det igen skulle være muligt at gå på jagt med rovfugle i Danmark. Falkonergården gør i den sammenhæng lidt ekstra ud af at orientere om, hvordan jagt med rovfugle foregår. Der vil blive fremvist et bredt udsnit af de forskellige rovfugle, som man kan bruge til jagt, og der vil selvfølgelig også blive fortalt om, hvilket bytte disse rovfugle kan fange.

Man ved, at falkejagt i Fredensborg har fundet sted siden 1300-tallet, men der har nok fundet jagt med rovfugle sted før den tid, idet der har været bosættelser i mere end 3.000 år meget tæt på Falkonergården. Under forevisningerne trænes rovfuglene så de gamle jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene.

Træningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som for 700 år siden var Valdemar Atterdags jagtmarker, og for 500 år siden var det Frederik II, som tumlede sine jagtdyr og fugle ved Esrum. Nu kan man nyde det smukke landskab med søer, skov og marker som baggrund til falkonerens træning af de store jagtfugle.

Falkonergården
Mange af de rovfugle som Falkonergården præsenterer, er fugle, som har haft et jagtmakkerskab sammen med mennesker gennem mere end 4.000 år. Blandt udvalget af falkearter finder man blandt andet den amerikanske tårnfalk, der med sine blot 100 gram, er den mindste. Derudover huser Falkonergården også - nævnt efter størrelse - eleonorafalke, berberfalke, lannerfalke, vandrefalke og til sidst slagfalke, som er 10 gange større end den amerikanske tårnfalk, samt store amerikanske musvåger og russiske steppeørne.

I hvert af Falkonergårdens programmer vil man se 6-7 forskellige rovfugle blive trænet - ud over de spændende falke, så vil de russiske steppeørne og de amerikanske musvåger vise deres noget anderledes flyvning i forhold til de hurtige falke.

Oplev Falkonergårdens show:
Maj: Søndage samt pinselørdag og 2. pinsedag kl. 15
Juni: Lørdage og søndage kl. 15
Billetsalg ½ time før programstart - som starter præcis og strækker sig over en time og vil foregå både inden- og udendørs.

Falkonergården
Davidsvænge 11
3480 Fredensborg
Tlf. 21 26 88 63
www.falkonergaarden.dk

 

Contact - Advertising - Corrections - Print page
© 2011 KultuNaut.dk - E-mail: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Danish version Swedish version English version German version
Find events
Search for specific topics and interests
Literature
Scout
Role Playing Game
Health
Chess
Free
Storytelling
Dogs
Entrepreneur
Evening Courses
Folk dance
Rootszone
Electronic/Club/DJ
Viking/Medieval
Knitting/weaving
Bicycle Tours
Church music
Circus
Garden/plants
Choir singing
More categories
Films at the cinema