More news

 
Exhibition
Ultima Thule

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ultima Thule
Tues 7 Aug 2018
source: KultuNaut

Randers Kunstmuseum præsenterer fra 11. august den randersfødte fotograf Henrik Saxgrens storslåede, smukke og barske fotografiske rejseskildringer fra Grønland i en aktuel og vedkommende udstilling "Ultima Thule - Henrik Saxgren", hvor man som beskuer inviteres ind i et sjældent fremkommeligt og uberørt område af Grønland. (Foto: Henrik Saxgren - Qumangaapik 16 år, Hvalsundet, maj 2015)

Gennem flere år har Henrik Saxgren fotograferet og dokumenteret fangerkulturen på kanten af verden og på kanten af tilværelsen. Grønland har i mange år været en kilde til fascination og inspiration og her, i samspillet mellem naturen og fangernes liv, har han fundet stof til projektet Ultima Thule.

Med projektet Ultima Thule har Henrik Saxgren taget en række enestående billeder af nogle af de sidste mennesker, der lever i den fangerkultur, som var Grønlands, indtil det moderne trængte frem.

Udstillingen på Randers Kunstmuseum er den første museumsudstilling i Danmark med fotografier fra projektet. Udstillingen vises på Randers Kunstmuseum i perioden 11. august - 4. november 2018.

http://www.randerskunstmuseum.dk/