More news

 
Theatre
Gæstebud i Rungsted

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gæstebud i Rungsted
Tues 31 Jul 2018
source: KultuNaut

Efter udsolgte forestillinger ved Festspillene i Bergen og Festspillene i Nordnorge vender Fortællingen om et Gæstebud nu for første gang hjem til Danmark den 12. august.

I Karen Blixens smukke stuer på Rungstedlund vækkes historien om Babettes Gæstebud til live i en sanselig totaloplevelse, hvor forfatterens ord blander sig med virkelighedens stemmer.

12 gæster er indbudt til at repræsentere den lille menighed, som Karen Blixen beskriver i sin historie. Rundt om bordet sidder sladdertanter, slagsbrødre og andre godt folk - og alle personlighederne levendegøres af de indbudte gæster. Gæstelisten på Rungstedlund er sammensat af mennesker fra nær og fjern; på listen findes både én af landets sjoveste, én af de mest dannede, en vovelysten, en judomester, én der har mødt døden og et par stykker, som kender mere til fængslet og krigens virkelighed end de fleste.

Fortællingen om et Gæstebud er interaktivt virkelighedsteater, der inviterer borgerne med til bords. Skuespiller Henrik Birch er toastmasteren, som giver ordet til gæsterne, og leder dem igennem festmåltidet. Festlighederne omkranses af et mindre publikum, der også får smagsprøver undervejs og hjælper toastmasteren med at skabe gæstebuddets mange stemningsbilleder. Imens der spises og drikkes, genoplives historien om den flygtede mesterkok Babette, der med sin kogekunst forløser et lille lukket og splittet samfund.

Billetsalg her

Karen Blixen Museet
Rungsted Strandvej 111
2960 Rungsted Kyst
https://blixen.dk/