More news

 
Misc.
EARTHBOUND

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
EARTHBOUND
Sat 8 Sep 2018
source: KultuNaut

Et internationalt symposium inviterer den 26. til 29. september på en tur gennem videnskab, kunst og tværfaglige møder. EARTHBOUND udfolder sig på skiftende lokaliteter Moesgård, i Mols Bjerge og Aarhus, hvor lokale landskaber danner forskellige formidlingsrammer for kunstnere, forskere, studerende og andre borgere.

Hvad kræver det at få os mennesker til at bevæge os fra at betragte jorden som en ressource, til i stedet at erkende, at den har sin egen medfødte værdi? At alt er forbundet, menneskene ligeså vel som andre væsner? Det er spørgsmål som disse, symposiet EARTHBOUND - the Multispecies Paradigm Shift fokuserer på i Østjylland sidst i september.

Dyr, steder og mikroorganismer er hovedpersonerne, når EARTHBOUND kombinerer videnskabelige foredrag, forestillinger, workshops, debatter og scenekunst med heste, live koncert, lydkunst, video, morgenyoga, hængende træer og andre formidlingseksperimenter, som på forskellige måder forholder sig til The Multispecies Paradigm Shift: Det at den vestlige verden så småt er ved at begynde at betragte alle skabninger på planeten som ligeværdige. Arrangementerne suppleres med lokalt produceret vegetarisk/vegansk mad.

Joik og myrevandring
Den gamle kaserne i Aarhus Universitetspark bliver hjertet af symposiet, hvor flere af aktiviteterne finder sted, og hvorfra deltagerne drager ud i det østjyske. På Kasernen kan man blandt andet opleve koncert med den norske same, Elle Márjá Eira, der musikalsk bevæger sig mellem joik, elektronika, urfolksmusik og live visuals. Hendes koncerter er ofte blevet beskrevet som en kraftfuld oplevelse, hvor poesi møder politik. Gennem sin kunst fortæller Elle personlige historier fra naturen og landskabet i det, vi kalder Norden - set gennem en rensdyrsames øjne. (På foto: Elle Márjá Eira)

Botanisk Have danner rammen for en anderledes, scenekunstnerisk myreoplevelse, hvor publikum møder verden, som den tager sig ud for et af jordens mindste og ældste væsener, myren. Vandringsforelæsning om myrer er en sansemættet totaloplevelse, hvor iscenesatte handlinger, lydlandskaber, foredrag, dufte, smagsprøver og refleksioner tilsammen hjælper publikum med at zoome helt ind på en af klodens mest succesfulde samfundsformer.

Om Secret Hotel
Secret Hotel - der siden 1999 har skabt tilskuerinddragende både sanselig og intellektuelt stimulerende scenekunst for alle aldre - har i en årrække udforsket forholdet mellem mennesket, omverdenen og andre væsner under overskriften Landscape Dialogues.

Læs meget mere om programmet, bidragsydere og oplægsholdere, tilmelding etc.:

http://www.secrethotel.dk/earthbound/