More news

 
Theatre
Mod alle odds

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mod alle odds
Tues 2 Jan. 2018
source: KultuNaut

I Fix&Foxys nye forestilling iscenesætter tyve børn deres fremtid, som den kommer til at se ud ifølge statistikkerne, med udgangspunkt i deres egen sociale situation. (Foto: Catrine Zorn)

De medvirkende børn, der er i alderen 10-14 år, er castet ud fra blandt andet deres sociale baggrund, og på scenen fortæller de om, hvordan deres voksenliv vil se ud, hvis de skal leve op til statistikkerne:

"Jeg bliver kun 42. Jeg dør i 2046, hvor jeg omkommer i et færdselsuheld. Jeg anklager ingen for, at forholdene bliver, som de bliver. Vi kommer til at tilpasse os og opleve forfærdelige og skønne ting, I slet ikke kan drømme om," siger en lille dreng.

I Danmark har vi en forestilling om, at vi grundlæggende har lige muligheder uanset vores baggrund. Men statistikken viser noget andet. Kan vi overhovedet påvirke vores børns fremtid, eller er deres skæbne allerede bestemt ud fra, hvem de bliver født af, og hvor og hvordan de vokser op? Har vi reelt det frie valg?

Mod alle odds er baseret på omfangsrigt materiale fra Danmarks Statistik. Baseret på de tal fremskriver Fix&Foxy de tyve børns liv så videnskabeligt som muligt.

Det er den prisbelønnede kunstneriske leder af Fix&Foxy, Tue Biering, der er instruktør på forestillingen.

Mod alle odds kan opleves på Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C. i perioden 19. januar - 2. februar.

Mere information og billetsalg:
https://www.bettynansen.dk/

Om Fix&Foxy
Fix&Foxy har i over ti år lavet udfordrende og underholdende teaterforestillinger. Fix&Foxys arbejde er altid karakteriseret ved masser af legende teater, poesi og socialt engagement.
http://www.fixfoxy.com/